Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:43:23

6 липня - Всесвітній день поцілунку

06.07.2018   07:26Агенцiя

Цей чудовий і красивий День - Всесвітній День поцілунків, вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття і носить відповідну назву «World Kissing Day».

У ті далекі часи на березі туманного Альбіону, враховуючи важливість цього явища, як одного з неповторних і високих проявів любові, вирішили, що поцілунок просто зобов’язаний мати своє власне свято. Офіційним міжнародним святом цей День став пізніше, більше двох десятків років тому, коли він був затверджений досить поважно. міжнародно. організацією - Організацією Об’єднаних Націй і став відзначатися щорічно 6-го липня.

В цей прекрасний день у багатьох країнах по містах стало гарною традицією проводити різні конкурси та заходи, в центрі яких поцілунок. Перед учасниками подібних конкурсів відкривається шанс виграти різноманітні призи та подарунки, встановити нові рекорди і власні досягнення.

Історія появи першого поцілунку бере свій початок з біблійних часів і згадується вже в першій книзі Біблії - «Буття». Його застосування в людських взаєминах дуже різнобічно, це і вираження любові, і вираз теплих сімейних почуттів, товариське привітання і вираз галантної поваги до особи жіночої статі. Людина навіть примудрилася використовувати поцілунок для зради - «поцілунок Іуди». Однак суть поцілунку залишається незмінною - це все ж прояв любові!

Причин, через які люди цілуються, може бути дуже багато і зараз фахівці сексологи часто схильні розглядати поцілунок як якусь щеплену людині культурну традицію чи стереотип, де дана дія вже відбувається на глибокому підсвідомому рівні при певних інтимних романтичних ситуаціях. Одним з аргументів наводиться широке поширення реклами поцілунку в засобах масової інформації. Але ті, хто хоч раз використав поцілунок «за призначенням» мають повне право з ними не погодитися. Поцілунок - це природна, практична, усвідомлена реалізація всіх ніжних почуттів, які тільки може мати людина по відношенню до іншої людини і його застосування не тільки закономірно, а й покликане викликати відповідну і відповідну позитивну реакцію!

І звичайно ж у поцілунків є не тільки прихильники, а й противники. Серед противників цієї прекрасної можливості вираження своєї любові і ніжності знаходяться люди, які свого часу, з тих чи інших причин були позбавлені нормальної можливості для подібних відносин. Тут приходить на допомогу Всесвітній День поцілунків - для когось це час подивитися на себе з боку, щоб стати більш м’яким і дозволити собі нарешті відкритися для любові і ніжності, для когось це час для прекрасного свята теплих почуттів, адже їх на рік не так вже й багато!

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини