Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:53:02

7 висновків, які люди роблять про вас у перші секунди знайомства

10.06.2018   12:22Агенцiя

Ще до того, як ми заговоримо, новий знайомий вже вирішує для себе, чи подобаємося ми йому і на що ми здатні. Причому це відбувається підсвідомо, іноді менше ніж за секунду. І змінити цю першу думку буде вкрай складно.

Ми з’ясували, які висновки роблять люди один про одного в перші секунди знайомства. Візьміть цю інформацію на озброєння, щоб зрозуміти, як справляти потрібне враження на нових знайомих.

1. Чи можна вам довіряти

© depositphotos.com

Нашому мозку потрібно всього 0,1 секунди, щоб зрозуміти, чи варто довіряти незнайомцю чи ні. Вчені з Прістонського університету встановили це в ході незвичайного експерименту. Першій групі учасників показували фотографії незнайомих людей протягом 0,1 секунди, а у другої групи час для розглядання цих самих фото був необмеженим. Обидві групи обирали, хто з людей на знімках заслуговує довіри, а хто ні. Дивно, але вибір першої і другої груп збігся.

Висновок простий: ви ще й рота розкрити не встигли, а ваш новий знайомий підсвідомо вже визначив для себе, чи буде він вам довіряти.

2. Наскільки ви доступні

© depositphotos.com

Неприємні новини для любительок тату. Аспірантка Університету Техасу Ліза Оукс в ході річного дослідження дійшла до висновку, що жінки з татуюваннями сприймаються оточуючими як більш доступні, схильні до частої зміни партнерів і випадкового сексу. А ось про чоловіків з татуюваннями навколишні так не думають.

Ось як прокоментувала результати дослідження співробітниця тату-салону Кайла Хілтон (фото татуювань Кайли брали участь в експерименті): «На мою думку, татуювання – це серйозне зобов’язання. Якщо жінка готова носити малюнок на своєму тілі до кінця життя, то чому вона не може бути постійною у стосунках?» Здається, це справедливо. Але варто визнати, що стереотипи у суспільстві все ще сильні та іноді, щоб справити потрібне враження, тату на видимих ділянках шкіри краще прикрити одягом.

3. Наскільки ви схильні до лідерства

© depositphotos.com

А от лисі чоловіки можуть порадіти: вони здаються оточуючим сильними особистостями із задатками лідера, здатними успішно керувати колективом. Це з’ясували вчені з Університету Пенсільванії. В ході експериментів вони показували групі добровольців знімки лисих чоловіків і тих, у кого є волосся на голові. Учасники вважали лисих більш мужніми, домінуючими, високими і сильними. Правда, випробуваним вони здалися старшими за свій реальний вік приблизно на 4 роки.

Але цей ефект поширюється тільки на повністю лисих чоловіків з голеною головою, а не на тих, хто облисів лише частково. Таким чином, якщо чоловікові з залисинами хочеться виглядати більш мужньо, то краще поголитися зовсім.

4. Наскільки ви успішні

© depositphotos.com

Якщо хочете справити враження успішної людини, надіньте добре викроїний, ідеально підігнаний під вашу фігуру костюм. Найкраще – зшитий за індивідуальним замовленням. Інші люди моментально помічають такі нюанси, як вдалий чи невдалий крій одягу, наскільки вам у ньому зручно, і роблять відповідні висновки про вашу успішность. До такого висновку прийшла група вчених з Великобританії і Туреччини.

Цікаво також те, що жінки в коротких спідницях і блузках з глибоким декольте сприймаються як співробітниці з більш низьким статусом, ніж ті дами, що суворо дотримуються дрес-коду і носять більш закритий одяг. Вчені пов’язують це з тим, що закрите тіло історично асоціюється з владою. Представники правлячих структур завжди носили закритий одяг.

5. Наскільки ви впевнені в собі


© depositphotos.com

Певні висновки про вас зроблять і після того, як ви потисне новому знайомому руку. Оптимальне рукостискання, на думку психологів, у міру сильне, не надто швидке або затягнуте, очі дивляться в очі співрозмовника.

Занадто міцне, ніби затисли долоню в лещата, сприймається як ознака агресії, бажання домінувати і натяк на те, що ви небезпечний конкурент. Занадто слабке, мляве рукостискання послужить сигналом про незацікавленість у спілкуванні, а також про безхарактерність. Дуже швидке рукостискання, коли людина ніби скоріше хоче відсмикнути руку, видасть такі риси, як нервозність і невпевненість у собі. Якщо хочете показати свою особливу прихильність і довіру, потисніть руку співрозмовника обома руками. Він запам’ятає вас як приємну і чесну людину.

6. Наскільки ви сумлінні


© depositphotos.com

Те, наскільки чисто і охайно виглядає ваше взуття, може вплинути на вашу кар’єру і навіть особисте життя. «Якщо на першому побаченні я побачу, що у чоловіка брудне взуття, то більше не буду з ним зустрічатися. Якщо він не може подбати навіть про своє взуття, то навряд чи він буде дбати про мене. Зустрічаючись з новими бізнес-партнерами, я також оцінюю їх взуття і розумію, чи варто взагалі мати з ними справу», – каже Фейтз Егьюгу, директор сіднейського агентства Raw Fashion.

Взуття може багато розповісти про наш вік, соціальний статус, рівень доходів і навіть про емоційну стабільність. Це з’ясували в ході наукового експерименту в Університеті Канзасу. Психологи роздали 63 студентам фотографії 208 пар взуття і попросили зробити висновки про тих, хто його носить. Доглянуте акуратне взуття, хоч і не нове, каже про сумлінність і старанність людини, впевнені опитані. Стильне дороге взуття відразу додає солідності і статусності. Яскраве і незвичайне взуття, на думку респондентів, належить екстравертам. А ось якщо взуття зовсім нове, ультрамодне і чванливе, це говорить про тривожність, сильне бажання справити враження і зацикленість на зовнішності.

7. Наскільки ви схильні до авантюр


© depositphotos.com

Люди оцінюють не тільки вашу зовнішність, а й манеру рухатися. У Даремському університеті провели наступний експеримент: студентам показували короткі відеоролики, де було видно лише ходу людини, і просили назвати її особистісні якості.

На думку учасників експерименту, енергійна тверда хода говорить про екстраверсію, схильность до авантюр, цілеспрямованість. Такі люди завжди домагаються свого, але іноді здаються холодними і недоступними. Отже якщо ви ходите дуже швидко, часом варто пригальмувати і підлаштуватися під темп співрозмовника.

Люди з важкою повільною ходою, схильні сутулитися, сприймаються як замкнені у собі, пасивні та сором’язливі. А ті, у кого засмикана, нерівна хода, видають тим самим свою нервозність. Отже якщо хочете справити на когось враження, розправте плечі і крокуйте прямо і впевнено.

Цікаво, що висновки, які роблять оточуючі в перші секунди знайомства, можуть бути помилковими. Так, людина з повільною ходою зовсім не обов’язково любить подорожі менше, ніж та, яка крокує швидко. Проте, готуючись до важливої зустрічі, не забудьте про ті сигнали, які мимоволі посилають оточуючим ваше
тіло і зовнішність.

http://vsviti.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини