Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:35:55

28 травня - День Святого Духа

28.05.2018   08:54Агенцiя

У наступний за П'ятидесятницею понеділок

Дане свято — своєрідне звернення до єретиків, які відкидають Божество Святого Духа, що є частиною єдиної Святої Трійці у православних

Щороку День Святого Духа віруючі люди святкують наступного понеділка після П'ятидесятниці (Святої Трійці). Церква відзначає цей день, таким чином звеличуючи Животворящий Дух.

Святий Дух єдиний з Богом-Батьком і Сином, тому він всесильний і благий. Саме він передає людям мудрість і є джерелом життя на Землі. День Святого Духу символізує добре начало, яке надихає всіх людей на хороші благородні вчинки. Однак походження Святого Духа не дано пізнати нікому з людей, як і таємницю народження Сина Божого.

Дане свято — своєрідне звернення до єретиків, які відкидають Божество Святого Духа, що є частиною єдиної Святої Трійці у православних. Це свято ще називають Духовим Днем. Його історія сягає корінням у часи апостольських діянь та зішестя Святого Духа на учнів Христа. У нашій країні серед православних прийнято не працювати цього дня, хоча офіційним державним святом воно не вважається.

У народі досі вірять, що за тим, якою погода буде в цей день, можна дізнатися, яке літо готує нам природа.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини