Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:59:30

Ювілейний Покровський ярмарок у Ніжині

17.10.2017   10:13

Цими днями вібдулось гучне святкування 375-го ювілейного Покровського ярмарку.

Освоєння торгових місць розпочалося ще з четверга. У цей день народні майстри та торговці різними групами товарів уже впевнено торгували по вулиці Гоголя. У п`ятницю ярмарок поширився на інші вулиці та вже чітко вимальовувалась ідентифікація за сферами торгівлі. 

Та урочисте відкриття відбулося у суботу, 14 жовтня на Свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня співпало відразу три свята: релігійне - Свято Покрови Пресвятої Богородиці, і світські - День українського козацтва і День захисника України.

Розпочалися урочистості з панихиди за загиблими воїнами біля Пам'ятного знаку героям Небесної сотні, яку відслужив Владика Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Після Богослужіння присутні поклали квіти до меморіалу. На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, народний депутат Олександр Кодола, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба, Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко, керуючий справами міської ради Сергій Колесник, голова районної ради Олег Бузун, представники Чернігівського земляцтва, керівники управлінь та установ міста, городяни.

О десятій годині на центральній площі Ніжина відбулось відкриття самого ярмарку. На головній сцені Владика Євстратій вручив міському голові Анатолію Ліннику  Орден Святого Юрія Переможця і привітав усіх присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та початком Покровського ярмарку. Цікаве театралізоване дійство розгорнулося на  площі, родзинкою якого був виступ акторів  Київського театру на ходулях.

Багато різноманітних заходів було заплановано цього дня у різних куточках міста. Серед них і відзначення міським головою ніжинських майстрів, і відкриття  разом з Олександром Кодолою нового дитячого ігрового містечка, і вручення нагород боксерам за результатами кубку "Покровський турнір", який відбувся за підтримки міського голови Анатолія Лінника, нородного депутата Олександра Кодоли, депутатів міської ради Ігоря і Олександра Шалаїв.

Завершилась низка заходів заупокійною літією біля Пам'ятного знаку воїнам, загиблим у боротьбі за незаежність України, відслуженою Владикою Чернігівським і Ніжинським Євстратієм, на якій були присутні очільник міста Анатолій Лінник, депутат України Олександр Кодола, перший заступник міського голови Григорій Олійник, депутати міської ради, близькі і рідні загиблих воїнів. Після чого всіх присутніх пригощали смачною польовою кашею.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини