Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:08:42

На ярмарку в капусті знайшлася Козелецька громада

18.09.2017   17:44

У Козельці в неділю було людно і гамірно. Центральну вулицю заполонили продавці різного краму, а також кухарі, які під відкритим небом готували шашлики, смажили котлети і деруни, й продавали пиріжки. Люди з’їхалися з усього району, щоб погуляти. Це все – Соборний ярмарок.

Кожен спішить розкласти свій товар раніше. Не поспішають лише організатори атракціонів, вони точно знають, що їхні клієнти – дітвора – рано не прокидаються, тому у них цілий день попереду. А ось на десяту годину вишикувалися у колону представники організацій та громад району. Вони представляють себе у костюмованому проходженні. Цікаві глядачі вже чекають їх біля збудованої сцени.
 
Серед громад найпершою йде Козелецька селищна рада, яка об’єднала в собі 14 колишніх сільських рад. Символ їхнього об’єднання – велику капустину, на пелюстках якої написані назви старостинських округів – несе заступник селищного голови Інна Ярошенко. Сама ж Олена Дмитренко, голова Козелецької селищної ради, йде попереду і веде за собою діток – підростаюче покоління громади. Майже всі учасники ходи – в українських народних костюмах. І від цього колона виглядає яскраво. Перед сценою учасники зупиняються, щоб презентувати себе. Берлозівський старостинський округ порадував глядачів українськими танцями. Білейки хваляться своїми джурами, вони й пронесли прапори перед глядачами. А в Булахові, виявляється, є жінки-трубачі. Чи то пак, трубачки? Вони так майстерно грали на своїх трубах, ще й пританцьовували, що аби не фонограма зі сцени, то можна було б дивуватися їхньому таланту. Добре, що на ярмарку все дозволено, аби лиш людям весело було! Лемешівські жіночки заспівали не під фонограму, а під баян. Їхні «Секс-бомби» викликали шквал овацій. Ось що значить харизма! Слідом за ними йдуть лихолітчани . У них «сільське весілля» - з піснями, танцями і веселощами. До слова, саме в цей час у Козелецькому РАЦСі одружувалися молодята. Не для дійства, по-справжньому. Ярмарок надав цьому весіллю певної краси і шарму. Тож нехай їхнє сімейне життя буде таким же різноманітним і яскравим!

Далі дивували ярмаркуючих патютинці – бричка з «циганами» зупинилася посеред площі. З неї вискочили жінки в різнокольорових костюмах. В однієї в руках сулія з самогоном і чарки. «Підходьте, кому сто грам налити?..» - і вона швидко підбігла до натовпу глядачів.

Наступними йшли Пилятинська і Скрипчинська громади, які представляли різних узнаваних персонажів, зокрема і Проню з Голохвастовим. І останніми з Козелецької громади йшли ставищани: дід бабу продає, та ніхто не бере.

На жаль, не приїхали на ярмарок Деснянська і Кіптівська громади. Із сільських рад були Євминка, Красилівка, Максим, Надинівка, Одинці, Олексіївщина, Пархимів і Сираї. Цікаву музичну комедійну постановку розіграли одинцівці – їхні козаки підманули Галю й забрали з собою. Їх проводжали бурхливими оваціями.

Після святкового проходження громади розійшлися по куренях, а глядачі залишилися біля сцени. Тут виступали музичні й вокальні колективи. Вони були на «розігріві» у «Лісапетного батальйону». Приємно, що виступ зірок не відклали на вечір, і люди в розпал свята слухали живий спів таких щирих і справжніх жінок з «батальйону». У захваті була не лише молодь, а й люди старшого віку, бо жарти «Лісапетного батальйону» зрозумілі для всіх. Коли ж невеликий концерт від українських зірок скінчився, поряд із сценою помітно спорожніло. Лише добряче поївши і випивши серед ярмаркових рядів, люди знову повернулися слухати виступи аматорів з району.

Серед переможців оформлення ярмаркового місця під час проведення Соборного ярмарку були – Козелецька селищна рада (перше місце), Сираївська сільська рада й Олексіївщинська сільська рада (відповідно друге і третє місця). У костюмованому проходженні найкращими були Одинцівська сільська рада (перше місце), Патютинський старостинський округ(друге місце) і Берлозівський старостинський округ (третє місце).


Ганна Самойленко

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.