Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:51:32

13 липня - у Лос-Анджелесі на схилі гори з'явилася знаменита напис "Hollywood"

13.07.2017   07:32Агенцiя

Напис «Hollywood» на схилі гори Маунт -Лі в Каліфорнії 13 липня 1923 року на схилі гори Маунт-Лі над каліфорнійськими пагорбами з'явився напис Hollywood.

Спочатку вона була написана як Hollywoodland, не мала ніякого відношення до кіно і означала рекламу нового житлового району, але відразу ж стала привертати до себе туристів.

Установка написи обійшлася її замовнику, видавцеві «Лос-Анджелес таймс» Гаррі Чандлер в 21 тисячу доларів. Слово «Hollywoodland» вночі підсвічують електричними лампочками, вдень же білі букви були видні з 40-кілометрового відстані. Рекламувати Hollywoodland передбачалося півтора року, але напис так і залишилася на своєму місці.

У 1949 році напис відремонтували і видалили 4 останні букви. До того часу Hollywood вже перетворився на символ Лос-Анджелеса і всієї індустрії розваг. Турботу про написи взяла на себе Торгова палата Голлівуду.

У 1973 році напис проголосили національним історичним пам'ятником.

До кінця 1970-х напис занепала, і в 1978 році букви були демонтовані. У тому ж році благодійний фонд, очолений Х'ю Хефнером, засновником журналу «Playboy», зібрав кошти на капітальний ремонт пам'ятки.

Нинішня напис, складена з білих літер 15-метрової висоти і 12-метрової ширини, з'явилася в листопаді 1978 року. На виготовлення кожної літери пішло 27 500 доларів. З тих пір всі реставраційні роботи виконувалися за допомогою приватних пожертвувань.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини