Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:05:17

Територія активної молоді — заряд позитиву та ідей

30.06.2017   13:49

Молодь Чернігівщини вчергове доводить, що відпочивати варто активно, відповідально та корисно.

Вчора на території комплексу «Голубі озера», що на Ріпкинщині, розпочало роботу наметове містечко «ТАМ» (Територія активної молоді).

Три дні поспіль на тематичних тренінгах молодь говоритиме про родинні цінності, безпечні подорожі, особливості молодіжної політики тощо. Передбачено і спортивні змагання, інтелектуально-розважальні ігри, фестиваль КВК.

Старт «тамівцям» дала заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова:

 — Мені приємно, що сучасна молодь все частіше обирає активний відпочинок та переймається вирішенням глобальних проблем — екологічних, насильства в родині та інших. Я хочу, щоб ця зустріч зарядила вас ідеями, які реалізовуватимете у своїх громадах.

Сьогодні ми зібралися у прекрасному місці. Чернігівщина славиться своїми краєвидами. Я впевнена, що своїми «родзинками» може похвалитися кожен район. Тож маємо на меті започаткувати традицію збирати активну молодь щоразу в іншому районі.

В урочистому відкритті наметового містечка також взяли участь керівник Департамету сім'ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко, голова благодійного фонду імені Софії Русової Іван Чаус.

Цього ж дня на учасників уже чекали цікаві локації та змагання. Після представлення візитівок — театралізоване дійство Івана Купала та молодіжний рок-фестиваль.

Пряма мова:
Володимир Уніат, учасник: Я до «ТАМу» приїжджаю вже не вперше. Щоразу це нові знайомства та враження. Звичайно, влітку важко думати про щось, окрім відпочинку біля озера. То чому б не поєднати приємне з корисним: розслабитися фізично і попрацювати головою?

Яна та Арсен, молоде подружжя: Сьогодні на одній з локацій ми познайомилися з іншими парами. Поговорили про сімейні цінності та те, що варто робити і чого слід уникати у родинному житті. Нечасто випадає нагода так ґрунтовно проаналізувати стосунки.

Олександр Щерба, координатор громадського руху «Студреспубліка»: Світ швидко змінюється. Наразі принципово важливо переналаштувати систему освіти. Молодь не має бути байдужою. Вона навпаки повинна стати рушійною силою змін. Та без підготовки вклинюватися у ці процеси неможливо. Тож важливо на таких молодіжних зібраннях розповідати про те, що кожен з нас може зробити у цій ситуації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини