Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:35:58

Сім цікавих фактів про селеру

04.06.2017   08:42Агенцiя

Вирощується задля коренеплоду кулястої форми, а також ароматних і хрустких стебел і листя.

100 г селери – 18 ккал

Селера — дуже багата на вітамін C і каротин

Містить багато важливих мінеральних речовин, таких як: калій, цинк, кальцій, залізо, фосфор, магній, вітамін С, вітаміни групи В, РР, Е і провітамін А.

Тиск униз


У китайській медицині селера використовувалася як ліки від гіпертонії. Дослідження підтвердили наявність у селері сполук, які регулюють артеріальний тиск.

Імунітет вгору

Селера містить вітамін С, що впливає на нашу імунну систему, зміцнюючи протистояння запаленням і застудам.

Для гарного самопочуття

Цілющі властивості має насамперед сира селера. Вона корисна при хворобах шлунку, ревматизмі, ожирінні, захворюваннях сечового міхура. Салати та сік із селери є відмінним засобом для підтримки гарного самопочуття (очищають організм від токсинів).

Натуральний афродизіак

Уже в стародавні часи селера вважалася афродизіаком. Тому пропонуємо чоловікам апетитні страви з селерою, у той час як жінкам, наслідуючи древніх римлян, не забути сплести вінок переможця з листя селери. Рекомендуємо також компрес із соку селери від синців та подряпин. Тим, хто дав обітницю цнотливості, залишається цілющий вплив селери на ревматизм.

З аптеки на кухню

Селера походить із дикої рослини, що росте в Європі й Азії в болотистій місцевості. Спочатку вона використовувалася як лікувальна рослина та слугувала оздобою столу. Тільки в XVII столітті селера стала популярним овочем. В Америку селера потрапила на початку XIX століття. Сьогодні вирощується у двох різновидах: черешкова селера та коренева селера.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.