Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:56:27

Відпочинок з користю: стартувала І зміна літнього мовного табору в Количівці

03.06.2017   10:23

Одним з пріоритетів Міністерства освіти і науки України є якісне навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів. Цікаве рішення цього питання — створення літніх мовних таборів.

Із минулого року навчальні заклади Чернігівщини беруть участь у національному проекті «Go Camps», ініційованому громадською організацією «Go Global» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Цьогоріч до нього увійшли 12 навчальних закладів області, серед них — обласна літня школа для обдарованих та талановитих дітей на базі дитячого табору.

Переможці учнівських предметних олімпіад та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, лауреати різноманітних конкурсів, фестивалів та змагань з іноземних мов відпочиватимуть в обласній літній школі для обдарованих та талановитих дітей на базі дитячого табору «Юний турист» у селі Количівка Чернігівського району.

У Міжнародний день захисту дітей, відбулося урочисте відкриття першої зміни літньої англомовної школи для учнів-лінгвістів області. Святкова атмосфера та яскраві виступи дітей стали чудовим стартом літньої школи.

Привітати талановиту молодь та побажати їм гарного відпочинку завітали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини»  Микола Шанський та рідні загиблих воїнів АТО.

—    Знання англійської мови — вже не данина моді, а реальна необхідність. Україна зробила свій європейський вибір і тому знання офіційної мови міжнародного бізнесу, науки, техніки і культури набуло пріоритетного значення, — наголосив Леонід Сахневич.

Безпосереднє спілкування з носіями мови — важлива умова подолання дітьми мовного бар’єру. У рамках проекту до роботи з обдарованими школярами області долучилися волонтери: працівник Європейського банку реконструкції та розвитку, кандидат географічних наук, магістр природничих наук Манчестерського університету (Великобританія) Олена Борисова та її син Олексій Варламов.

Протягом 21-го дня на юних лінгвістів чекає насичена і цікава навчально-розважальна програма: інтелектуальні ігри, творчі конкурси, спортивні змагання, майстер-класи та проектна робота. Учасники літньої школи також матимуть змогу взяти участь у цікавих культурно-мистецьких заходах та пізнавальних екскурсіях мальовничими куточками рідної Чернігівщини.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини