Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:19:22

10 найкращих продуктів для сніданку

14.05.2017   09:26Агенцiя

Зміцнити імунітет можна правильно підібраними продуктами на сніданок. Вони повинні бути корисними, в міру калорійними і багатими вітамінами і мікроелементами.

Особливо актуальний правильний сніданок взимку, коли наш організм потребує додаткового захисту, щоб вистояти перед грипом і застудою.

1. Яйця

Це відмінне джерело вітаміну D. Взимку, коли дні стають коротшими, а сонячного світла ми отримуємо менше, часто спостерігається дефіцит цього вітаміну.

2. Лосось

Чудовий сніданок взимку – бутерброд з лососем. Це цінне джерело цинку – мінералу, який допомагає імунній системі зміцнюватися.

3. Зелений чай

Сніданок з гарячим зеленим чаєм запобігає закладеність носа і допомагає усунення мокротиння в разі появи перших симптомів грипу і застуди. Крім того, зелений чай забезпечує значну кількість антиоксидантів, які борються з вірусами.

4. Буряковий сік

Стакан бурякового соку ідеально підходить для зміцнення імунітету. Антиоксиданти, магній і фолієва кислота з буряка допомагають нормальній роботі м’язової і нервової системи.

5. Червоний перець

Червоний перець є відомим джерелом вітаміну С. Близько 100 грамів червоного перцю дають 190 мг вітаміну С, що в два рази більше, ніж в апельсинах. Прекрасний сніданок – це омлет з червоним перцем.

6. Сир


Сир надає величезну допомогу при захворюваннях легенів, при бронхіті, фарингіті, трахеїті. Лікарі рекомендують додавати в свій раціон сири тим людям, які схильні до частих простудних захворювань.

7. Банани

Вживання бананів здатне нормалізувати кількість холестерину, вони підвищують захисні функції організму.

8. Йогурт

Йогурт багатий бактеріями і білком. Пробіотики дозволяють підвищити захисні функції організму.

9. Цитрусові

Апельсини, грейпфрути, мандарини – це прекрасний профілактичний засіб проти грипу і застуди.

10. Оливкова олія

Пийте дві чайні ложки оливкової олії вранці натщесерце, перед сніданком. Це натуральний і нешкідливий імуностимулятор: вона багата поліфенолами, які захищають клітини від проникнення вірусів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.