Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:57:24

Смачні рецепти вихідного дня

29.01.2017   12:50Агенцiя

Горіховий італійський торт - не складний, але дуже смачний десерт. Він практично без борошна. Уявляєте, на цілий торт 1 чайна ложечка! Без масла, тільки натуральні вершки і, звичайно, такі смачні і корисні волоські горіхи.

Необхідні продукти
Для коржів: 1 ч.л. борошна, 150 г волоських горіхів, 150 г цукру, 4 білка, щіпка солі і лимонної кислоти.
Для начинки: 80 + 30 + 5 г темного шоколаду, 1 ст.л. цукрової пудри, 300 мл жирних вершків для збивання.


Приготування

КРОК 1
Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді і потовкти, досить дрібно, але не на борошно.

КРОК 2
Збити білки з дрібкою солі і лимонної кислоти (можна кілька крапельок лимонного соку, а можна і без нього). Поступово додати цукор і збивати до твердих піків.

КРОК 3
Додати борошно, горіхи, перемішати до однорідності.

КРОК 4
З пергаменту вирізати 6 кругів діаметром 18 см. Кожен круг присипати борошном і розмазати тісто на шести заготовках. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220 С духовці.

КРОК 5
Випікати кожен корж 5 хвилин. Діставши з духовки дати трохи охолонути і за допомогою широкої лопатки відокремити корж від паперу. Потрібно дуже обережно відокремлювати, тому що коржі дуже ламаються. Але якщо таке станеться не переживайте, складіть їх як пазл.

КРОК 6
Розтопіть 80 г темного шоколаду на водяній бані до рідкого стану. 5 коржів змастіть шоколадом за допомогою пензлика, шостий залиште без шоколаду. Дайте при кімнатній температурі охолонути.

КРОК 7
Для крему: збити жирні вершки, додати 1 ст.л. цукрової пудри. Збити. В окрему миску відкласти 4 ст.л. вершків. У решту (більшу частину) вершків додати 30 г тертого шоколаду, перемішати.

КРОК 8
Тепер збираємо торт. На кожен корж намазати збиті вершки з шоколадом.

КРОК 9
Зібрати всі п’ять коржів і прикриваємо нічим не змазаним коржем.

КРОК 10
Торт весь обмазати збитими вершками без шоколаду. Зверху посипати його темним шоколадом, натертим на крупній тертці. Поставити в холодильник. Дати постояти пару годин і все, можна запрошувати всіх до столу.

Смачного!!!!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини