Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:01:25

Смачні рецепти вихідного дня

22.01.2017   12:49Агенцiя

Запросили дівчину в гості на вечерю? Хочете її здивувати? Давайте разом з вами приготуємо смачну романтичну вечерю на двох…

Зваблювати будемо запеченою качкою з картоплею. Рецепт не є простим та швидким, але страва того варта.

Інгредієнти для качки та картоплі

Качка – 1 штука (1,5-1,8 кг)
Картопля – 1-1,5 кг
Кардамон – 5 г
Ягоди (продаються у відділах зі спеціями) – 15 г
Перець чорний горошком – 5 г
Перець запашний – 5 г
Апельсин (середній) – 1 штука
Цукор – 70 г
Сіль морська – 90 г
Лавровий лист – 1 штука
Розмарин свіжий – 2 гілочки
Чебрець свіжий – 2 гілочки

Маринад

Дистильовану воду доводимо до кипіння зі спеціями: кардамон, ялівцеві ягоди, перець чорний і запашний, сіль морська, цукровий пісок, апельсин (зрізати цедру, додати в маринад, з апельсина зробити фреш і додати в самому кінці). Маринад остудити до кімнатної температури.

Качка

Качку зачистити від пір’я (якщо такі є), відрізати шию (якщо є), підрізати крила до першої фаланги. Добре промити всередині і зовні.

У остиглий маринад занурити підготовлену качку і залишити на шосту годину маринуватися в холодильнику. Потім дістати, процідити, якщо залишилися спеції – видалити. Розігріваємо духовку до 140 градусів. На деко викладаємо качку і завантажуємо на півтори години (але стежимо за нею).

Через відведений час викладаємо картопля з сіллю і перцем (почищений і, якщо великий, порізаний на дві частини) навколо качки, підвищуємо температуру духовки до 195 градусів на 30 хвилин і періодично поливаємо качку і картопляним соком, який виділяється. Доводимо до готовності. Качку розібрати на рівні частки: одна ніжка плюс одна грудка або крило і грудка.

Сервіруємо тарілку

Ніжка плюс грудка, поруч – картопля, посипаємо нарізаним розмарином і листям чебрецю.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини