Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:09:01

Створіть щастя з дитиною своїми руками! 10 новорічних іграшок, які можна змайструвати власноруч

18.12.2016   19:15Агенцiя

До Нового року залишилось два тижні, майструвати новорічні прикраси зі своєю дитиною можна почати вже зараз.

Ці приємні клопоти не лише створять святковий настрій вашому малюкові, але і допоможуть розвинути у дитини творчі здібності.

Та й ви, напевно, отримаєте неймовірне задоволення, спостерігаючи за тим, як ваша крихітка зосереджено намагається щось приклеїти або вирізати з паперу.

Пропонуємо вам 10 варіантів іграшок, які ви можете створити своїми руками.

1. Паперові сніжинки

Пам'ятаєте, коли ми ще навчались у школі, нас вчили вирізати сніжинки з паперу? Складаєш аркуш у декілька разів, робиш кілька надрізів, розкриваєш аркуш - і чудова сніжинка вже у тебе в руках. Можна вирізати сніжинки не тільки з білої, а й з золотистого або сріблястого паперу - буде дуже святково.



2. Новорічний свічник

Для виготовленні цієї прикраси нам якраз знадобиться вміння вирізати сніжинки з паперу. Для свічника вам необхідно взяти: скляну ємність, декілька паперових сніжинок різних розмірів, рідкий прозорий клей і пензлик. Скляну ємність потрібно змастити клеєм, а потім розмістити на її поверхні сніжинки. Якщо вони будуть перетинатися між собою - не страшно. Після цього ще раз покрийте клеєм свічник. Можна нанести окремі мазки - тоді поверхня вийде структурною. Свічнику можна додати блиску - прикрасити його бісером, лаком для нігтів з різнокольоровими блискітками, перев'язати гарною стрічкою.



3. Іграшки з яєчної шкаралупи

З двох сторін яйця потрібно за допомогою голки зробити отвори, через які весь його вміст вийде назовні, потім помити і просушити шкаралупу. Вона готова до використання – використовуючи різноманітні фарби та пензлик ви можете розфарбувати ці іграшки та намалювати на них будь-які візерунки або картинки.



4. Іграшки з волоських горіхів

Якщо волоські горіхи покрити золотистою або сріблястою фарбою з них вийдуть чудові новорічні прикраси для вашої ялинки. Зверху до горішка потрібно акуратно прибити малесенький цвях і закріпити на ньому гарну стрічку.



5. Кульки з ниток

Знадобляться повітряні кулі, товсті нитки, клей і аерозольна фарба. Повітряні кулі потрібно надути до потрібного вам розміру, змастити клеєм ПВА, після чого обмотати нитками в різних напрямках. Після того, як вся ця конструкція підсохне (десь протягом доби), потрібно пробити повітряну кулю в декількох місцях голкою і акуратно її вийняти. Наносимо аерозольну фарбу і новорічна кулька готова. Можна прикріпити до неї стрічку та повісити на ялинку, а можна зробити композицію зі схожих кульок різних розмірів.



6. Ялинкові прикраси з шишок

Виберіть шишки, які подобаються вам за формою та розміром (хтось віддасть перевагу маленьким ялиновим, хтось - великим сосновим). Якщо ви хочете, щоб вона залишалася нерозкритою - збризніть її лаком для волосся. Якщо хочете розкрити - потримайте її кілька хвилин у киплячій воді. Розчиніть в киплячій воді побільше солі та розмішайте. Потім опустіть в цей розчин шишку, потримайте кілька секунд, дістаньте і дайте їй висохти. Коли шишка висихає, вона неначе покривається "інеєм". До речі, для такої процедури підійдуть не тільки шишки, але й ялинові гілочки. Можна збризнути шишку аерозольною фарбою сріблястого або золотистого кольору - також буде красиво.



7. Сніговик з електричної лампочки

Нанесіть на лампочку білу фарбу та дайте їй висохнути. Виріжте з тканини маленький шарфик і приклейте його до лампочки ближче до патрона. Намалюйте маркером оченята, рот і ручки. Змайструйте з кольорового паперу ніс-морквину та приклейте його між очима й ротом. Сніговик - готовий.



8. Сніжинки з гілочок

За допомогою звичайних тонких гілочок і клею можна зробити милі сніжинки. Потрібно підготувати кілька гілочок приблизно однакового діаметру та довжини. І з'єднати їх хрест-навхрест за допомогою клею.



9. Ялинкові прикраси з цукерок

Вам знадобляться тверді цукерки, яскравий пакувальний папір і декоративна стрічка. Папір потрібно розрізати на прямокутні шматочки. В них загорнути кожну цукерку, а кінці зав'язати декоративною стрічкою. Можна зробити такі прикраси більш об'ємними, для цього цукерки потрібно кілька разів обернути звичайним папером, а потім вже красиво упакувати.



10. Ялинка своїми руками

Вам знадобляться: аркуш цупкого паперу, обгортковий папір, скотч - звичайний і подвійний, ножиці та прикраси. Зробіть з аркуша конус і закріпіть його скотчем. Покладіть обгортковий папір на рівну поверхню малюнком донизу, скотчем прикріпіть його кінець до верхівки конуса, а потім щільно обгорніть нею конус. До країв приклейте подвійний скотч і з'єднайте з іншим кінцем. Відріжте зайвий папір біля основи, що вона була рівною. Ялинка готова, залишилося тільки її прикрасити - приклеїти паперові зірочки, блискітки, намистинки, обгорнути стрічкою.

k1.ua

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.