Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:35:26

18 реальних місць, які надихали мультиплікаторів "Disney"

11.12.2016   12:15Агенцiя

Дивовижні світи з диснеївських мультфільмів - це не лише плід уяви. Місця, які надихнули їхніх творців, існують в реальному світі

Якщо ви порівняєте диснеївські локації з реальними прообразами, ви побачите, що схожість дійсно неймовірна. Цього тижня великий Уолт Дісней, засновник легендарної студії,  святкував свій день народження. До цієї дати публікуємо цю чарівну добірку.

"Красуня і чудовисько", сільська площа - Ельзас, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Ельзас - це мальовнича провінція у північно-східній Франції. Довгий час вона була частиною Німеччини, і змішання двох культур знайшло своє відображення в пасторальній архітектурі цього краю.

"Рапунцель: Заплутана історія", королівство Корони - Мон-Сен-Мішель, Нормандія, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Цей скелястий острів-фортеця відомий не лише своєю мальовничістю, а й найсильнішими в Європі приливами та відливами. У середні століття, це зробило його ідеальною фортифікаційною спорудою, а зараз приваблює сюди туристів з усього світу.

"Вгору", Райський водоспад - Водоспад Анхель, Венесуела



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Водоспад Анхель - найвищий водоспад у світі. Він падає з вершини гори Ауянтепуі, що в перекладі означає "гора диявола". Через величезної висоти водоспад (979 метрів) вода розпадається на дрібні частинки і перетворюється на туман, навіть не встигнувши потрапити на землю.

"Аладдін", палац султана - Тадж Махал, Агра, Індія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Незважаючи на те, що Тадж Махал вважається палацом, насправді це грандіозний мавзолей, побудований падишахом Імперії Великих Моголів Шах-Джаханом в пам'ять про свою улюблену дружину Мумтаз-Махал, яка померла під час пологів. Ця культова споруда зведена з білого мармуру, а оточують її розкішні сади.

"Пригоди імператора", село Пачі - Мачу Пікчу, Куско, Перу



Диснеївська копія



Фото оригіналу


Містичне поселення інків було побудоване імператором Пачакутеком у якості його резиденції. Знаходиться воно в Перу, на висоті більше двох тисяч метрів, за що його часто називають "містом у небесах". Після іспанського завоювання всі жителі міста таємничим чином зникли, а це місце було покинутим сотні років, поки на початку XX сторіччя його не відкрили американські дослідники.

"Мулан", дім імператора - Заборонене місто, Пекін, Китай



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Заборонене місто в Китаї було колись місцем проживання імператорів династій Мін і Цин. Свою назву воно отримало через те, що без дозволу правителя жодна людина не могла ні увійти в місто, ні вийти з нього. Зараз це таємниче місце відчинено для туристів.

"Горбань із Нотр-Дама" - Собор Паризької Богоматері, Париж, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Цей знаменитий собор є одним з найвідоміших зразків готичної архітектури у світі. Його будівництво тривало майже 200 років, і він став першою спорудою в Європі, у якій були присутні аркбутани - зовнішні кам'яні напіварки. Архітектори використовували їх для того, щоб підтримати верхні стіни собору.

"Русалонька", замок принца Еріка - Шильйонський замок, озеро Женева, Швейцарія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Замок був побудований за часів Римської імперії як оборонна споруда на дорозі, яка проходила через Альпи. Замок і сам по собі дуже гарний, а його розташування прямісінько на березі Женевського озера робить його по-справжньому казковим.

"Ральф", ігровий центр - Центральний вокзал, Нью-Йорк, США



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Гранд Сентрал Термінал - найстаріший і найвідоміший вокзал міста. Він був побудований ще у 1871 році, і за числом платформ і шляхів є найбільшим у світі.

"Красуня і чудовисько", замок Чудовиська - Шамбор, Луар і Шер, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Шамбор був побудований у 1574 році французьким королем Франциском I у якості мисливського замку, а за сумісництвом - любовного гніздечка для себе та своєї коханої графині Турі, що жила неподалік. Проект замку розробляв Леонардо да Вінчі, який був придворним архітектором Франциска I.

"Холодне серце", каплиця - Церква святого Олафа, Балестранн, Норвегія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Церкву святого Олафа ще називають Англійською церквою в пам'ять про жінку, яка почала її будівництво. Її звали Маргарет Грін, вона була англійкою і приїхала до Норвегії слідом за коханим чоловіком. Вона завжди була дуже побожною і, щоб зміцнити свою віру далеко від дому, вирішила звести церкву.

"Принцеса і жаба" - річки Луїзіани, США



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Водойми у південноамериканських штатах, зокрема Міссісіпі та Луїзіані, ще називають байу. Це слово було запозичене з мови індіанців чокто, які населяли ці краї. У цих водоймах водяться крокодили, змії та черепахи, а на берегах ростуть болотні кипариси.

"Хоробра серцем", королівський замок - замок Ейлен Донан, Шотландія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

У перекладі з гальського "Ейлен Донан" означає "земля Доннана" на згадку про християнського священика Доннана з Егга. Колись давно на цьому місці розташовувалося монастирське кладовище, а пізніше тут побудував замок один з представників могутнього шотландського клану Маккензі.

"Тачки", майстерня Рамоне - "Ю Дроп Інн", Шамрок, Техас



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Колись ця споруда була готелем на одній з техаських трас, однак після того, як дорога була закрита, готель занепав. У наші дні "Ю Дроп Інн" вважається національним пам'ятником архітектури у стилі ар-деко.

"Атлантида: загублений світ" - Ангкор-Ват, Ангкор, Камбоджа



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Ніхто достеменно не знає, чи існував насправді легендарний затонулий материк, а ось місце, що стало для нього прообразом, більш ніж реальне. Ангкор-Ват - це величезний храмовий комплекс у Камбоджі, присвячений богу Вішну. Він є головною визначною пам'яткою своєї і найбільшим релігійним пам'ятником світу.

"Холодне серце", палац Ельзи, - Отель-де-Глас, Квебек, Канада



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Готель-де-Глас - сезонна споруда, яка з'являється у Квебеку щозими. Його архітектура змінюється від щороку, але незмінним залишається одне - матеріал споруди. Це величезні брили справжнісінького льоду.

"Білосніжка", королівський замок - Алькасар в Сеговії, Іспанія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Алькасар Сеговії був побудований як арабська фортеця, але за сотні років встиг побувати і резиденцією іспанських монархів, і державною в'язницею, і навіть військовою академією. Він стоїть на скелі біля злиття двох річок, що робить його одним з найкрасивіших замків Іспанії.

"Спляча красуня", королівський замок - замок Нойшвайштайн, Баварія, Німеччина


 
Диснеївська копія



Фото оригіналу

Замок Нойшвайштайн збудував король Баварії Людвіг II у 1892 році на знак поваги до свого улюбленого композитора Ріхарда Вагнера. Людвіг був покровителем мистецтв і залишив на згадку про себе чудові споруди по всій країні, за що його навіть прозвали "казковим королем".

За матеріалами сайту http://www.boredpanda.com/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини