Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:53:25

5 вересня - Міжнародний день благодійництва

05.09.2016   06:57Агенцiя

Сьогодні Міжнародний день благодійництва. Проголошений резолюцією 67-ї сесії ГА ООН від 17 грудня 2012 року №67/105 (затверджений 7 березня 2013 року) з метою заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій, а також солідарності зі знедоленими.

Співпадає й приурочений до Дня пам’яті Терези Калькуттської (встановлений Римо-католицькою церквою 19 жовтня 2003 року) – місіонерки Римо-католицької церкви, відомої своїм подвижництвом у справах доброчинності, однієї з засновниць (1950) і настоятельок Ордену милосердя, лауреата Нобелівської премії миру 1979 року «за допомогу стражденному людству» (1979). У 1987 році, через рік після аварії на Чорнобильській АЕС Мати Тереза з місіонерською й благочинною місією відвідала Київ.

Гостя зупинялася у православному Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі, відвідала одну з католицьких парафій на Святошині, зустрічалася з потерпілими від чорнобильської аварії та з письменником Олесем Гончарем, який тоді очолював Український комітет захисту миру. Мати Тереза мала намір відкрити у Києві філію Ордену Місіонерок Милосердя, присвячену скорботній Таємниці розарію – Розп’яттю Христа, але офіційно її відкрили тільки 14 вересня 1991 року. Коли сестри-калькуттки прибули до Києва, вони не мали власного будинку чи квартири й змушені були винаймати житло. Лише у 1997 році черниці придбали власний будинок на вулиці Гвардійській, який і став осередком ордену Місіонерок Милосердя (до речі, єдиний в Україні). Тут милосердні монахині щодня годують до сотні знедолених українців. Крім того, вони відвідують нужденних у лікарнях, вчать дітей з бідних родин англійській мові та Катехізису.

У Києві протягом різних періодів працювало 25 сестер. На сьогодні спільнота складається з чотирьох черниць. Вони не дають інтерв’ю й ведуть непублічне життя, цілковито віддаючи себе служінню ближнім і молитвам – так, як і заповідала засновниця Ордену, Мати Тереза.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини