Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:13:14

Чим корисна картопля для краси та здоров'я: народні рецепти

04.09.2016   18:02Агенцiя

Картоплю в Україні жартома називають "другим хлібом". Плоди цієї рослини не лише смачні та ситні, а й корисні для здоров'я та краси. Кілька народних рецептів використання картоплі пропонуємо і ми.

Картопляний відвар для краси

Ванночка для рук з відвару картоплі. Для підготовки ванночки варто просто відварити картоплю в мундирах, а відвар перелити в іншу посудину. Коли трохи охолоне, опустіть туди руки і тримайте близько 30 хв. Так руки стануть м'якими і ніжними.

Такий відвар з картоплі можна використати і для лікування загрубілих п'яток. Просто робіть ванночки для ніг з відвару цієї рослини і через кілька днів помітите результат.

Крім цього, картопляним відваром можна ополіскувати волосся. Спочатку добре вимийте волосся шампунем, після чого прополосніть картопляним відваром і не змивайте. Відвар зробить ваше волосся м'якшим і надасть йому об'єму.

Маски для обличчя з картоплі

Ліфтинг-маска. Почистьте одну картоплину та натріть. В пюре додайте потерте яблуко (без шкірки). Все змішайте і нанесіть на обличчя на 15-20 хв. Потім змийте теплою мінеральною водою.

Для сухої шкіри відваріть одну очищену картоплину, потім розімніть і почекайте, поки охолоне. Сюди додайте яєчний жовток і 1 ст.л. домашнього молока. Нанесіть маску на обличчя на 20-30 хв, після чого вмийтеся відваром ромашки, календули або шавлії.

Для жирної шкіри зваріть також одну очищену картоплину, розімніть і додайте 1/3 частину банана, все перемішайте. Нанесіть маску на обличчя на 15-20 хв, потім змийте відваром зеленого чаю.

Крім того, що картопля - чудовий косметичний засіб, вона є гарним помічником при різних захворюваннях:

Для покращення зору 1 ст.л. подрібнених паростків картоплі залийте 1 склянкою горілки. Настоюватися суміш має в темному місці 1 тиждень. Потім настоянку пийте по 1 ч.л. 3 рази в день за півгодини до прийому їжі.

При ангіні рекомендують пити вижатий і відстояний протягом 1 год. картопляний сік, який змішують з журавлиним соком у пропорції 1:1. Пити сік потрібно 3 рази в день по півсклянки. Крмі цього, при ангіні можна полоскати горло соком картоплі, розведеним з водою навпіл (4-5 разів на добу).

Для профілктики захворювань серця раз в тиждень замість звичної їжі варто цілий день їсти картоплю, відварену в шкірці. Бажано їсти її разом зі шкіркою.

Для лікування бронхіту відваріть картоплю разом зі шкіркою, і зробіть пюре (шкірку не знімати). Додайте в пюре 1 ст.л. гірчиці і 2 ст. л. олії. Пюре викладіть на бавовняну серветку і помістіть на груди або спину хворого тканиною вниз, накрийте целофаном і утепліть рушником. Компрес тримати півгодини.

Будьте здорові!

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.