Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:39:43

Організатори впевнені, що це – лише початок нового старту

03.09.2016   09:10Агенцiя

Останні дні літа кожен проводив по своєму. Однак 45 молодих, активних, завзятих хлопців та дівчат – вихованців клубів за місцем проживання, спортивних шкіл, за-гальноосвітніх шкіл міста та оргкомітет – провели їх так, що ніхто не скаже – дарма!

Табір «Юний турист», який розташувався у лісі неподалік села Количівка, заповнився позитивом із 24 серпня, саме у день Незалежності. Дощ та негода, які зранку затягнули небо хмарами, вже до обіду розвіялися і всі шість днів, протягом яких проходив табір, стояла сонячна и тепла погода.

За рахунком – вже одинадцятий рік поспіль. Однак якщо попередні 10 років збиралася молоді люди із 18 до 25 років, які вже є активом громадських організацій та студентського самоврядування, то саме з цього року організатори табору – Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради та «Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання» вирішили різко змінити концепцію табору.

І до участі у конкурсному порядку відбиралися такі ж активні і завзяті, однак школярі 9-11 класів. Саме для того, щоби навчити, підготувати їх до подальшого життя із активною громадянською позицією.

Вже із самого початку учасники поринули у вир тренінгів, диспутів, практикумів, семінарських занять, які розпочиналися одразу після сніданку та переходили після обіду у спортивні змагання, квести, інтелектуальні турніри. Ну а увечері – у розважальні заходи, перегляди кінофільмів, пісні біля вогнища. Та навіть вночі спокою не було – нічний квест показав, що навіть у екстремальних обставинах молодь готова виконувати завдання у обмежений період часу. Святкування Дня незалежності, фестиваль народів світу, День англійської мови, зустрічі із делегацією молодих службовців із Німеччини, туристичний похід із тренінгами по спортивному туризму та долікарської підготовки, тренінги і практикуми з ораторського мистецтва, дебати, написання проекту програми «Молодь Чернігова», ярмарок вмінь від гостей із числа «випускників» (під час якої і організатори і учасники ділилися навиками майстерності з паперової пластики, малювання, ори гамі, написання статей та прес-релізів, розпису і ліпки із сирого ті-ста, плетіння, боді-арту, тощо), інтелектуальний баскетбол – кожен зміг знайти собі цікаве заняття, набути навиків і практичних вмінь.

А підсумок дня – «свічки», під час яких групи збиралися у зручних місцях, гасили світло та лише при вогні свічки ділилися найпотаємнішим, тим, що наболіло за день або навпаки – сподобалося. І навіть були сльози, хоча це були сльози очищення та позитиву… І умовний «відбій» не був часом відліку сну. Бо були іще нічні сидіння біля вогнища під гітару, «нічний кінозал» із переглядом фільмів через проектор. Однак кожного ранку, незалежно від часу сну рівно о 8,00 всі збиралися на веселу зарядку і знову кидалися у вир заходів.

Роз’їзд. Палаючі очі, дружній настрій, радість і завзяття, спілкування, обмін побажаннями, вручення сертифікатів учасникам і грамот представникам оргкомітету з рук начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Андрія Дериземлі.

Однак організатори впевнені, що це – лише початок нового старту, нової активної молоді, нових волонтерів, які знання та вміння понесуть до таких же молодих лідерів у школах та клубах за місцем проживання. Впевнений, що вони «заплатять іншому». Передадуть добро по колу. Не чекаючи відповіді. Просто знаючи тепер, що біда, розділена із Другом – лише півбіди, а радість, розділена з Друзями – подвійна!

Оргкомітет - команда відділу у справах сім‘ї та молоді управління у справах сім’ї, молоді та спорту щиро дякує молодим волонтерам, які допомогли у організації та проведенні табору «Перехрестя – ЮНЬ – 2016», Комунальному заклад у «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради, обласному центру дитячого та юнацького туризму, комунальному виробничо-торгівельному підприємству «Шкільне».


Валерій Семенець, «начальник молодіжного табору «Перехрестя-ЮНЬ-2016»

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.