Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:34:08

Чернігівські діти з сімей учасників АТО їдуть на оздоровлення до Польщі

14.07.2016   08:19Агенцiя

Післязавтра група чернігівських дітей, батьки яких є учасниками АТО, відправляється на оздоровлення до Польщі. Сьогодні в Чернігівській міській раді з цими дітьми та їх батьками зустрівся міський голова Владислав Атрошенко.

- Я хочу висловити велику подяку вашим батькам, які боронять або боронили нашу рідну країну, захищали наше мирне життя. Сьогодні ми маємо нагоду трошки їм за це віддячити, посилаючи групу з 20 дітей до чудового містечка Ольховець у Польщі. Ви зможете набратися сил, познайомитися з однолітками. Можливо, згодом ця дружба переросте в такі стосунки, на основі яких ви зможете спілкуватись і потім, вступивши до вузів," - сказав він.

Поїздка дітей до Польщі для українських родин є безкоштовною. Фінансує оздоровлення адміністрація міста Тарнобжега, який є для Чернігова містом-партнером. Поїздка відбувається згідно домовленостей, досягнутих делегацією міської ради, яка брала участь у Днях Тарнобжега в червні цього року.

Діти з Чернігова перебуватимуть у тарнобжезькому скаутському центрі, який знаходиться у Підкарпатському воєводстві, на Солінській затоці. Це місцевість на відстані 205 км від Тарнобжега і 135 км від пункту пропуску Корчово-Краківець на українсько-польському кордоні.

Житимуть по 6 осіб у 10-місних наметах. Поряд матимуть душові кабіни та умивальники з теплою водою, столову, майданчики для футболу і волейболу. Харчування – 4 рази на добу.

Під час перебування у скаутському центрі діти познайомляться і будуть спілкуватися з польськими однолітками. Також матимуть щоденні екскурсії туристичними шляхами Бещадського національного парку. Визначені 10 таких маршрутів, під час котрих можна побачити унікальні природні терени, які ведуть вздовж водоспадів, місць мешкання птахів і тварин. По дорозі можна відвідати старовинні будівлі.

Також планується поїздка дітей до Тарнобжега, де для них мають відбутися екскурсія та зустріч з мером.

На сьогоднішній зустрічі діти отримали сувеніри з символікою Чернігова, які вони зможуть подарувати своїм польським друзям.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини