Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:15:02

12 липня — Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла

12.07.2016   07:18Агенцiя

12 липня православна церква відзначає День славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. У цей день закінчується Петрів піст.

Апостол Петро — уродженець міста Віфсаїди, брат апостола Андрія, жив зі своїм сімейством в Капернаумі і займався рибальством. Звали його Симоном, а ім'я Петро (що означає камінь) він отримав від Ісуса Христа. Життя Петра висвітлена в євангельському оповіданні більше інших апостолів тому, що він весь час знаходився поряд з Христом, особливо сильно був прив'язаний до Нього, перший беззастережно вірить в Божественне післанництво Господа. За це він був удостоєний особливої ??близькості до Господа.

Христос, затвердивши Петра в апостольському званні, триразово повторив: "Паси овець Моїх». І Петро став одним з найсміливіших проповідників Євангелія. Вже в день П'ятидесятниці він обернув в Христову віру спочатку 5000, а потім ще 3000 чоловік.

Петро прославився багатьма зціленнями, а в Йоппії воскресив з мертвих Тавіфу, безтрепетно ??свідчив про Христа перед начальниками іудейськими і судом синедріону, був двічі заточений в темниці, обрікався на смерть, але після чудесних звільнень ангелом не залишав свого проповідницького подвигу. Він побував в різних країнах Сходу і Заходу. Петро мученицьки помер в Римі приблизно в 57 році. Засуджений до хреста він попросив розіпнути його вниз головою, вважаючи себе негідним померти, як Господь.

Апостол Павло носив ім'я Савл, що означає «випрошений», «вимолив», і тільки через деякий час після звернення до Христу став називатися Павлом. Він був родом з Тарсу, жителі якого користувалися правами римських громадян, і виховувався при Гамалііле, найвідомішому іудейському законовчителі того часу. Савл виріс несамовитим захисником вітчизняного закону і батьківських переказів. Євангельська проповідь апостолів викликала його гаряче обурення, і він став одним з головних їх гонителів.

У Книзі Діянь розповідається про раптову сліпоту Савла під час ходи в Дамаск: «І три дні він не бачив, і не їв , і не пив»(9:9). А далі відбулося чудесне зцілення Савла одним з учнів Христа, після чого прозрілий Савл сам увірував у Христа і став проповідником Його вчення: «І негайно став проповідувати в синагогах ...» (9:20).

Апостол Павло, як і апостол Петро, ??багато потрудився в поширенні Христової віри і справедливо шанується разом з ним «стовпом» Церкви Христової і первоверховним апостолом. Вони обидва мученицьки померли в Римі при імператорі Нерона, і їх пам'ять святкується в один день.

Католицька церква відзначає День святих апостолів Петра і Павла 29 червня.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.