Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:05:21

Шість медичних причин слухати музику

19.06.2016   15:46Агенцiя

Думаєте, прослуховування улюблених хітів - це просто задоволення? А ось і ні: вчені довели, що музика може вплинути на наше здоров'я

Поліпшення настрою
Ні, вам це не здається - музика дійсно піднімає настрій, і це має фізіологічні причини. Справа в тому, що звуки активізують ті частки мозку, які відповідають за наші емоції. Протягом лічених секунд відбувається ідентифікація: ваш мозок визначає, чи подобається йому ця мелодія. Якщо це так, відбувається викид допаміну, гормону, що відповідає за наші позитивні емоції.
 
Спогади про хороше
Нервові клітини при перших звуках незнайомої, але приємної слуху музики встановлюють між собою стійкі зв'язки. Так що, коли ви чуєте цю музику повторно, мозок миттєво її згадує. А також згадує і те, що ви робили і що ви відчували в той момент, коли вона звучала.
 
Тренування мозку
Ви не повірите, але прослуховування музики є інтелектуальним досвідом! Так, у всякому разі, стверджують вчені, і дають таке пояснення. Під час того, як ми услухуємося в складну музичну композицію, мозок, особливо його кора, починає інтенсивно працювати. А саме ця частина мозку відповідає за нашу здатність вибудовувати логічні ланцюжки і міркувати. Так що рада: перед мозковим штурмом або роботою прослухайте музичний твір. Бажано не те, яке побудоване на "трьох блатних акордах", а щось складніше, наприклад класику.

Зменшення стресу і частоти серцевих скорочень
Тиха музика може допомогти вашому організму справитися зі стресом, адже під час її прослуховування зменшується вироблення гормонів стресу - таких, як кортизол і адреналін. Помічено: коли людина слухає тиху спокійну мелодію, у неї знижується кількість серцевих скорочень, дихання стає глибше і рівніше. Тиху музику особливо корисно слухати гіпертонікам.
 
Нормалізація метаболізму
Заспокійливі звуки мають тенденцію збільшувати вироблення гормону росту. Якщо ви - доросла людина і вже не ростете, знайте: цей же гормон відповідає за нормалізацію обміну речовин! Ще один цікавий факт: гормон росту може запобігти виникненню небезпечного запалення, адже він так само позитивно впливає і на імунну систему.
 
Сприйняття болю
Всі види музики без винятку (звичайно, ті, які вам приємні на слух) практично миттєво полегшують біль: вона здається не такою інтенсивною.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини