Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:52:10

Смачні рецепти вихідного дня

12.06.2016   11:05Агенцiя

Випічка з натуральним йогуртом – безпрограшний варіант, адже тісто завжди виходить пухке, ніжне, аж тане у роті. А додані до кексу ягоди надають ще й приємної кислинки. Пропонуємо приготувати йогуртово-ягідний кекс або лимонно-чорничний йогуртовий кекс.

Йогуртово-ягідний кекс з білим шоколадом

Інгредієнти: 4 яйця, 250 г йогурту, 300 г цукру, 200 мл олії без запаху, 230 г борошна, 400 г будь-яких дрібних ягід (малина, чорниця, суниця, смородина), 1 ч. ложка ванільного цукру, 1 ч. ложка тертої лимонної цедри, 1 ч. ложка апельсинової цедри, 1 ч. ложка розпушувача для печива, 50 г вершкового масла, 50 г білого шоколаду.

Як приготувати фруктово-ягідний кекс

Ягоди помити, перебрати, видалити хвостики.

Відокремити жовтки від білки яєць. Збити в окремій чаші жовтки, йогурт, олію, ванілін, лимонну і апельсинову цедру, 150 г цукру. Просіяти в чашу борошно і розпушувач, все перемішати.

Збити білки з додаванням щіпки солі, всипати ще 150 г цукру, дати йому розчинитися, потім все добре збити. Поступово додавати збиті білки до тіста разом із ягодами.

Змастити форму жиром, присипати борошном. Готове тісто вилити в форму, поставити в розігріту до 180 градусів форму і випікати в духовці 49-50 хвилин.

Дістати кекс із духовки, трішки остудити, вийняти з форми, дати повністю схолонути.

Поламати півплитки білого шоколаду, поставити на водяну баню, розтопити. Додати вершкове масло і добре вимішати до однорідності.

Готовий, повністю охолоджений кекс полити глазур’ю і дати застигнути.

Лимонно-чорничний йогуртовий кекс

Cьогодні пропонуємо вам простий та швидкий рецепт кексу. Він у нас повинен вийти ароматним, ніжним, повітряним, йогуртовим.

Знаючи цей рецепт, у вас завжди буде козир у рукаві: на випадок, якщо нагрянули гості, друзі чи знайомі — коли треба приготувати щось смачне та вишукане, швидко і просто.

Інгредієнти: 1/2 склянки (склянка = 250 мл) і 1 столова ложка борошна; 2 чайні ложки розпушувача для тіста; 1/2 чайної ложки солі; 1 склянка простого йогурту; 1 склянка і 1 столова ложка цукру; 3 великих яйця; 2 чайні ложки тертої лимонної цедри (приблизно 2 лимона); 1/2 чайної ложки ваніліну; 1/2 склянки рослинної олії; 1 1/2 склянки чорниці, свіжої або замороженої; 1/3 склянки свіжовичавленого лимонного соку.

Спосіб приготування йогуртового кексу

Розігрійте духовку до 175° C. Змастіть маслом форму для випічки — найкраще взяти прямокутну. Низ викладіть пергаментним папером. Змастіть форму ще раз маслом і посипте борошном.

Змішайте в одній мисці 1 1/2 склянки борошна, розпушувач і сіль. В іншій — збийте йогурт з 1 склянкою цукру, яйцями, лимонною цедрою, ваніліном і маслом. Ретельно змішайте сухі і вологі інгредієнти. До чорниці додайте 1 столову ложку борошна і акуратно додайте в тісто.

Вилийте отриману суміш у підготовлену форму і запікайте близько 50 хвилин. Перевірте готовність кексу за допомогою зубочистки. Увіткніть її в тісто, потримайте 1 секунду і дістаньте: якщо зубочистка суха, значить кекс повністю пропікся, якщо ні — залиште його в духовці ще на деякий час.

Тим часом нагрійте в невеликій каструлі 1/3 склянки соку лимона і 1 столову ложку цукру, що залишився. Тримайте суміш на вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Після чого відкладіть цю суміш в сторону.

Коли пиріг буде готовий, дайте йому охолонути у формі близько 10 хвилин перш, ніж дістати з форми і викласти на тарілку. Поки пиріг ще теплий, полийте його лимонно-цукровою сумішшю. Дайте йому гарненько просочитися. А якщо ви протикаєте зубочисткою кекс, то він просочиться сиропом ще краще!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини