Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:30:12

Відпочинок в Україні влітку: 20+1 ідея подорожі

24.04.2016   12:17Агенцiя

Літнє сонце і довгоочікувана відпустка ваблять передчуттям подорожей і свіжих, яскравих вражень.

Можна насолоджуватися відпочинком на березі моря, але є й інша альтернатива – відкрити для себе вражаючі незвідані куточки нашої країни. Відпочинок в Україні влітку 2016 обіцяє бути цікавим.

У цій статті ми розповімо вам про різні варіанти дозвілля. У який би з цих куточків ви не відправилися, кожен з них таїть у собі неповторну красу.

У Черкаси – на День міста

Рекомендуємо з’їздити до Черкас на День міста, 5 червня. Організатори обіцяють захоплюючу святкову програму: фестивалі, конкурси, спортивні змагання, концерт. Головний захід пройде у відомому парку «Долина троянд». Тут ви будете милуватись 15-метровими сонячним годинником, чудовим видом на Дніпро, зможете пройти з парадом вниз від живописного Замкового узвозу до парку.

Як дістатися: до Черкас поїздом або автобусом.

Вартість: зняти квартиру подобово можна від 150 грн. Забронювати готель або хостел у Черкасах не складно, адже варіантів багато.



Куди поїхати влітку в Україні, якщо не на море – Буцький каньйон

У мальовничому селі Буки Черкаської області на річці Гірський Тікич знаходиться Буцький каньйон. Могутні прямовисні скелі і водоспад, що залишився від першої в Україні ГЕС – все це додає місцю неймовірну чарівність. Тут, далеко від цивілізації, добре відпочивати з наметом.

Як дістатися: краще їхати своїм транспортом через Жашків, із Жашкова ходить автобус.
Вартість: тільки за проїзд.



А якщо на море – Кирилівка, Арабатська стрілка, Генічеськ

Азовське море привітно зустріне вас вже у червні. Воно мілководне і швидко прогрівається, тому повноцінний відпочинок при теплій погоді вам забезпечений. Піщані пляжі Кирилівки, великої коси Арабатська стрілка дуже гарні для сімейного відпочинку з дітьми. Тут безліч турбаз і пансіонатів. У Кирилівці є дельфінарій «Оскар».

У Генічеську можна і оздоровитися, тут знаходяться цілющі джерела. В останній тиждень серпня у місті проходить етнографічний фестиваль «Таврійська родина».

Як дістатися: поїзд Київ – Генічеськ. У літній час пропонують трансфер маршрутними таксі. До Кирилівки зручно їхати з Мелітополя, куди добратися потягом.
Вартість: проживання від 60–100 грн з людини.



У Бердянськ – на віндсерфінг

У курортному Бердянську на Азовському морі багато пансіонатів, санаторіїв, гостьових будинків і міні-готелів. Є прекрасний аквапарк і зоопарк «Сафарі», де зібрано близько 70 видів тварин, у ставку плескаються качки, пелікани та інші птахи. Діти будуть задоволені.

А дорослим можна додати адреналіну: Бердянськ вважається столицею віндсерфінгу, на Азовському морі тут кращі умови для екстриму.

Як дістатися: до Бердянська поїздом або автобусом.
Вартість: проживання від 50–100 грн з людини, квитки в зоопарк 80–100 грн; година прокату віндсерфінгу – 200 грн, навчання – 100 грн/година.



В Одесу – за враженнями

Перлина Чорного моря Одеса приваблює пляжами на будь-який смак: для молоді підійде Аркадія з шикарними нічними клубами. Для більш спокійного відпочинку – Відрада і Ланжерон, поруч з яким знаходиться дельфінарій «Немо».

В Одесі ви не тільки відпочинете на пляжі, але і помилуєтесь величезним морським портом, пройдетеся по колоритних Дерибасівській вулиці, Приморському бульвару, Потьомкінських сходах. Відвідайте відомий ринок Привоз. Для повноти вражень можна спуститися під землю – в Одеські катакомби. Без екскурсовода тут не обійтися.

Як дістатися: до Одеси поїздом або автобусом.
Вартість: квартира подобово від 150 грн, хостел від 100 грн. У статті про хостели України ви точно знайдете варіант для себе.



Білгород-Дністровський: море і стара фортеця

Містечко Білгород-Дністровський (давня назва Аккерман) знаходиться недалеко від Одеси. Влітку – це чудове місце відпочинку. Тут знаходиться відома Аккерманська фортеця, що несе в собі історію 12–15 століть. Вона прекрасно збереглася. У кінці червня тут зазвичай проходить музичний фестиваль «Фортеця».

Як дістатися: з Одеси електричкою (1 год 40 хв) або автобусом з автовокзалу (1,5 год).
Вартість: житло щодобово у Білгороді-Дністровському і Затоці від 60 грн; дорослий квиток у фортецю – 40 грн.



Коблеве: море і вино

У невеликому селищі Коблеве Миколаївської області можна з комфортом відпочити біля моря, є безліч варіантів у міні-готелях, приватних пансіонатах. У Коблеві дві зони: Молдавська, яку зазвичай рекомендують молоді, і більш тиха і спокійна – Миколаївська– для спокійного відпочинку з дітьми. Є аквапарк.

В селищі знаходиться винзавод торгової марки «Коблево», пропонуються дегустаційні тури на виробництво.

Як дістатися: влітку з Києва ходить автобус Київ – Коблеве. Або поїздом до Миколаєва, Одеси, звідти автобусом.
Вартість: проживання від 60 грн на добу. Дегустація в Коблеві 60–130 грн (залежно від набору вин). Ближче до бархатного сезону ціни зростають.



Кінбурнська коса

У Миколаївській області, в Очаківському районі, є чудове місце – Кінбурнська коса. Вас чекають білосніжні піщані пляжі, аромат хвойного лісу і дикі степи з різнотрав’ям. Тут знаходиться Національний природний парк «Білобережжя Святослава».

Це прекрасні місця для фотополювання: ви зможете побувати на екскурсії у місцях, де живуть рожеві фламінго, білі чаплі, пелікани, побачити дикий велетенський ліс. На Кінбурнській косі є і лікувальні грязьові озера.

Як дістатися: їхати з Одеси або Миколаєва до Очакова, звідти катером 45 хв.
Вартість: проживання на приватних базах відпочинку від 50 грн.



Ольвія – подорож у часі

Якщо ви відпочиваєте на Чорному морі в околицях Миколаєва або Очакова, варто виділити день на відвідування Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія». Тут у 7 столітті була антична грецька колонія, і зараз можна побачити руїни оборонних споруд, міських кварталів і храмів. У відтвореній будівлі старого маяка знаходиться музей, де можна оглянути найцінніші археологічні знахідки.

Як дістатися: до селища Парутине, де знаходиться вхід у заповідник, ходять маршрутки з Миколаєва від станції «Дачна» (30 хв у дорозі) і з Очакова (20 хв).
Вартість: вхідний квиток у заповідник коштує 10 грн, з відвідуванням музеїв – 15 грн.

.

У Миколаїв – на регату

Влітку і восени місто кораблебудівників і капітанів Миколаїв запрошує на вітрильну регату крейсерсько-гоночних яхт. Не пропустіть романтичне видовище! Якщо ви самі яхтсмен – реєструйтесь і беріть участь. Всього в сезоні-2016 федерація вітрильного спорту організовує 10 регат.

24–28 червня проходитиме чемпіонат України – екологічна регата «Кубок Кінбурнської коси». А 24 липня відбудеться регата «Кубок капітанів» пам’яті Анатолія Дегтяря.

Як дістатися: поїздом до Миколаєва.
Вартість: дивитися безкоштовно, умови участі у регаті уточнюйте на сайті Миколаївської федерації вітрильного спорту.



На Південний Буг за екстримом

Влітку можна сплавитися по Південному Бугу, подолати пороги у районі села Мигія у Миколаївській області. Це гірський край серед степових просторів. Його ще називають маленькою Швейцарією. Рафтинг по Південному Бузі підходить і початківцям-екстремалам: на відміну від гірських карпатських річок, вода тут не крижана, а тепла.

Маршрути різної складності, на деякі беруть дітей від 6 років у супроводі дорослих. Місця дуже мальовничі: гранітні береги-скелі, оточені зеленню. Це територія Регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя». Якщо вас цікавить сплав по Південному Бугу, звертайтесь сюди – обов’язково зазначте своє ім’я і що вас цікавить маршрут Південним Бугом.

Як дістатися: до Мігей найкраще їхати з Первомайська Миколаївської області, автобусом 10 хв. Деякі тури починаються з Первомайська. Організатори сплавів зустрічають туристів на з/д і автовокзалі Миколаєва.
Вартість: 80–400 грн, залежно від складності маршруту та кількості осіб у групі.



Блакитні озера, Чернігівська область

Блакитні озера у селі Олешня Чернігівської області полонять відпочиваючих кришталево чистою водою, піщаними берегами і приголомшливими видами природи. На Великому Блакитному озері є VIP-зона з кемпінгом, гриль-баром, спортмайданчиками, водними гірками. Умови проживання НЕ люкс: дерев’яний будиночок з ліжком або намет. Готувати потрібно самим або запасатися їжею.

Як дістатися: автобусом до смт Ріпки з Києва чи з Чернігова. Від Ріпок до Олешні ще 30 км. Можна скористатися потягом з Чернігова. Вийти необхідно на залізничній станції Грибова Рудня. Звідти до озер зовсім недалеко.

Вартість: поставити свій намет – 50 грн, оренда намету – 100 грн, будиночка – 250 грн. Є місця, де можна поставити намет безкоштовно.



Шацькі озера

Мальовничі Шацькі озера на Волині можуть по праву змагатися з морським відпочинком. Вони входять до складу Шацького національного природного парку. Найбільше з 30 озер гряди – Світязь, його глибина сягає 58 м, а вода така чиста, що навіть на глибині 8 м видно піщане дно. Захід сонця на острові озера Світязь – неймовірно красиве видовище, яке запам’ятається вам на все життя.

На Шацьких озерах чотири зони відпочинку: «Гряда», рекомендована молоді; і більш спокійні «Світязь», урочище «Гушова» і «Пісочне».

Як дістатися: поїздом до Ковеля, звідти маршруткою до Шацька або Світязя.
Вартість проживання – від 65 грн у приватному секторі. Найдорожчий курорт Світязь, у Гаївці («Пісочне») дешевше.



Сорочинський ярмарок – серпнева відпустка

У селі Великі Сорочинці на Полтавщині з 16 по 21 серпня проходитиме відомийСорочинський ярмарок. Тут можна не тільки купити різноманітні товари, сувеніри, вишиванки, але й взяти участь у майстер-класах народних промислів, подивитися на елітні породи корів, свиней, курей.

На відкритті ярмарку – прекрасне дійство, де ви побачите і самого Гоголя, і Солоху та інших персонажів його творів. Об’єднайте поїздку з екскурсією до Миргорода, де знаходиться найвідоміша у світі (дякуючи Гоголю) Миргородська калюжа. На зворотному шляху відвідайте Полтаву. У Каталозі пам’яток Полтави ви знайдете багато цікавого.

Як дістатися: з Миргорода під час ярмарку до Великих Сорочинців курсують маршрутки. Якщо їдете своїм транспортом, потрібно буде заплатити за паркування.
Вартість: вхід на ярмарок безкоштовний, але приготуйте гроші, адже без сувеніру із ярмарку приїхати неможливо.



Відпочинок у Карпатах влітку

Літній відпочинок у Карпатах, у гостинних господарів, походи по ягоди та гриби – у цьому принадність екологічного туризму. Завдяки Інтернету можна підібрати затишний приватний пансіонат у горах на Буковині (Чернівецька область) або у передгір’ї Карпат, у Яремче (Івано-Франківська область) – відомому курорті.

Любите екстремальний відпочинок – тоді підніміться на найвищу вершину України –Говерлу. Найлегший підйом з боку селища Лазещина. Довжина маршруту 16 км, підйом 1350 м.

Як дістатися: поїздом до Чернівців чи Івано-Франківська. До Лазещини з Івано-Франківська та Коломиї ходять маршрутки. Або поїздом до Рахова.
Вартість проживання на одну людину – від 65 грн.



Зелений туризм у Вінницькій області

Села Канава, Губник, Гамаки у Вінницькій області – чудові місця для екологічного туризму. Можна пожити у котеджі або хаті-мазанці, подихати чистим повітрям, попити парного молока, влаштувати пікнік.

У самій Вінниці варто помилуватися відомими фонтанами. Також можна відвідати 18–19 червня міжнародний фестиваль «Живий вогонь», який у цьому році переїхав до курортного міста Хмільник.

Як дістатися: до Вінниці поїздом або автобусом, від Вінниці ходять маршрутки у будь-якому напрямку.
Вартість проживання на одну людину – від 70 грн добу. Знайти готель у Вінниці можна тут.



Софроніївський монастир на Сумщині

Серед величного дубового лісу на горі Чудній за 2 км від села Нова Слобода чоловічийСофроніївський монастир, одне з семи чудес Сумщини. Навіть назва гори говорить про те, що місця тут чудові, особливо влітку. Історія монастиря починається з 11–13 століття. Ченці рили печери на схилі гори, і зараз вона все ще зберігає таємниці: не всі підземні ходи вивчені.

Радимо відвідати обитель на Яблучний спас – 19 серпня. Мед і яблука у тутешніх місцях дуже хороші.

Як дістатися: рейсовим автобусом від Сум або Путивля, своїм транспортом від Путивля за вказівником.
Вартість: тільки за проїзд. Якщо захочете відвідати головне місто області, у каталозі пам’яток Сум ви знайдете багато цікавого. А забронювати готель або хостел у Сумах можна тут.



Побачити «Голову Чацького» у Житомирі

Влітку варто відвідати одне з наймальовничіших місць – Житомирський каньйон. На берегах річки Тетерів ви побачите химерні, порослі лісом скелі, одна з яких нагадує людську голову. Її так і називають «Голова Чацького». На честь кого саме названа скеля – версії розходяться. Тутешня природа – прекрасне місце для пікніка, а скелі підходять для занять альпінізмом.

Як дістатися: до Житомира поїздом або автобусом.
Вартість: квартира щодобово – від 140 грн.



В Ізюм – на гору Кременець

На Харківщині є унікальне місце – гора Кременець, найвища в області, геологічний пам’ятник природи. Піднявшись на неї, ви побачите чудову панораму околиць. На самій вершині – таємничі кам’яні ідоли, походження яких досі невідомо, і меморіал в пам’ять про Велику Вітчизняну війну.

Як дістатися: з Харкова до Ізюма ходять автобуси та електрички.
Вартість: тільки за проїзд.



Озеро Синевир

У незайманих лісах Закарпаття, на вершині гори Озірна знаходиться овіяне легендами озеро Синевир, це своєрідна візитка України. Воно дуже глибоке й чисте, з крутими схилами берегів, порослих ялівцем та буком. Звідусіль б’ють джерела, можна скупатися у гірській річці Теребля, а у серпні у тутешніх місцях повно грибів і ягід. Розбийте намет і насолоджуйтеся незабутнім відпочинком, дивлячись, як зоряне небо, особливо виразне у горах, відбивається у найчистішій воді.

Як дістатися: краще їхати своїм транспортом до смт Міжгір’я, громадський транспорт ходить один раз на день.
Вартість: з наметом тільки за проїзд. За кемпінг поруч з озером потрібно буде заплатити близько 50 грн. Відпочинок у селі Синевирська Поляна – від 75 грн на добу з людини.


Скупатися у водоспаді

Літо. Саме час скупатися у водоспаді. За 55 км від Нікополя і за 100 км від Дніпропетровська є чудо природи – каскадний Шолоховський водоспад. Ще це місце називають «Червоні камені». Довжина водоспаду – близько 14 м, він хлюпається серед химерних кам’яних нагромаджень, але вибрати місце для купання буде не складно.

Як дістатися: краще їхати своїм транспортом через Орджонікідзе, з Нікополя ходять маршрутки.
Вартість: тільки за проїзд.

ВСВІТІ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини