Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:08:34

Пиріжки з яблуками - кращі рецепти до Яблучного Спасу

16.08.2015   10:16Агенцiя

Для різноманітності в начинку можна додати корицю, ванільний цукор, банани, родзинки, курагу або чорнослив. Так що сміливо можете експериментувати і щоразу дивувати своїх рідних і близьких.

Рецепт №1. Пиріжки з яблуками з сирного тіста

Цей рецепт чудово підійде в тому випадку, коли немає часу замішувати дріжджове тісто. Крім того, пиріжки з сирного тіста виходять менш калорійними.

Для приготування пиріжків з яблуками з сирного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: сир - 200 грам, цукровий пісок - 50 грам, пшеничне борошно - 2 склянки, курячі яйця - 2 штуки, яблука - 3 штуки, розпушувач для тіста - 1 чайна ложка, сіль - щіпка, ванільний цукор - 1 пакетик.

Інструкція по приготуванню:

1. Сир для приготування пиріжків можна брати будь-якої жирності, головне, щоб він не був занадто вологим. Отже, сир перетираємо через сито, додаємо куряче яйце, додаємо ванільний цукор, щіпку солі і все перемішуємо до однорідної консистенції.

Починаємо поступово вводити просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, не липнущее до рук.

Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.

2. Поки тісто відпочиває, займемося приготуванням начинки. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки з насінням.

Тепер натираємо яблука на крупній тертці, засипаємо цукром-піском і перемішуємо.

3. Тісто дістаємо з холодильника і викладаємо на присипану борошном поверхню робочого столу. Розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки.

У центр кожного кружечка кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краю, формуючи пиріжок. Викладаємо пиріжки на змащене олією деко.

У мисочці злегка збиваємо залишився куряче яйце, змащуємо вироби. Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.

Пиріжки з яблуками з сирного тіста готові!

Рецепт №2. Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Дуже смачні і пухнасті пиріжки з яблучно-бананової начинкою особливо подобаються маленьким діткам.

Для приготування пиріжків з яблуками з дріжджового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 2 склянки, молоко - 200 мл, яблука - 2 штуки, банани - 2 штуки, лимон - 1 штука, курячі яйця - 2 штуки, вершкове масло або маргарин для випічки - 50 грам, цукровий пісок - 50 грам, сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки, сіль - щіпка.

1. Молоко переливаємо в глибоку миску і злегка підігріваємо в мікрохвильовій печі. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і дріжджі, ретельно перемішуємо.

Потім вбиваємо одне куряче яйце і додаємо розтоплене вершкове масло. Починаємо поступово вводити просіяне борошно.

Замішуємо м'яке тісто. Миску з тестом накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце на сорок хвилин.

2. Поки тісто піднімається, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки і очищаємо від шкірки. Потім натираємо яблука на крупній тертці.

Банани очистити від шкірки і розминаємо виделкою. Лимон обдаємо окропом, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. З'єднуємо в окремій мисочці яблука і банани, поливаємо лимонним соком, додаємо трохи цукру і ретельно перемішуємо.

3. Піднялося тісто злегка обминаємо руками і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Катаємо з тіста ковбаску, ріжемо на невеликі шматочки.

Кожен шматочок розгортаємо в коржик. У центр кладемо трохи начинки, щільно защипуємо краю, формуємо пиріжки.

Викладаємо пиріжки на змащене олією деко і залишаємо на п'ятнадцять хвилин підйому. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо вироби.

Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на тридцять хвилин.

Рецепт №3. Пиріжки з яблуками із здобного тіста

Ще один рецепт приготування смачних пиріжків з яблучною начинкою на цей раз із здобного тіста.

Для приготування пиріжків з яблуками із здобного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 400 грам, вершкове масло або маргарин для випічки - 150 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 2 столових ложки, сметана - 50 грам, сода - 0,5 чайної ложки, яблука - 3 штуки, кориця - за смаком, сіль - щіпка, картопляний крохмаль - 1 столова ложка.

Інструкція по приготуванню:


1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками, кладемо в глибоку миску. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і 200 грам борошна, перетираємо руками все в крихту.

Потім додаємо куряче яйце, додаємо сметану і соду. Поступово вводимо муку. Замішуємо еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.

2. Для приготування начинки яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки. Нарізаємо яблука маленькими шматочками, кладемо в окрему миску, додаємо картопляний крохмаль, посипаємо цукром-піском і корицею, гарненько перемішуємо.

3. Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт і вирізаємо невеликі квадратики.

В серединку кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краї квадратів, формуючи конвертики. Отримані пиріжки викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.

Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на двадцять хвилин.

Рецепт №4. Пиріжки з яблуками з листкового тіста

Дуже смачні і прості в приготуванні слоечки з яблуками стануть чудовим ласощами для домашнього чаювання.

Для приготування пиріжків з яблуками з листкового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 450 грам, яблука - 4 штуки, вершкове масло - 50 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 50 грам.

Інструкція по приготуванню:

1. Для приготування цих пиріжків нам знадобиться упаковка готового замороженого листкового тіста. Тісто необхідно заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно розморозилося.

2. Поки розморожується тісто, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки з насінням. Нарізаємо маленькими шматочками яблука.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо яблука, засипаємо цукровим піском, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.

3. Тісто розгортаємо в одну сторону в прямокутний пласт. Розрізаємо цей пласт на невеликі квадрати.

У центр кожного квадрата кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо куточки. Викладаємо вироби на змащений олією лист. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо слоечки.

Відправляємо деко в попередньо розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на десять хвилин.

Даємо готовим пиріжкам трохи охолонути і кличемо всіх до столу.

Пиріжки з яблуками - корисні поради досвідчених кулінарів

1. Яблука для начинки можна використовувати як в свіжому, так і в тушкованому вигляді. У першому випадку яблука найкраще натерти на крупній тертці, а в другому - нарізати маленькими шматочками.

2. Якщо для приготування пиріжків з яблуками ви використовуєте дріжджове тісто, дайте йому піднятися не один, а два рази. Тоді пиріжки виходять дуже ніжними і м'якими.

3. Дуже смачне дріжджове тісто виходить, якщо замішувати його не на молоці, як ми всі звикли, а на кефірі. Більш того, краще, якщо кефір буде вже злегка кислим.

4. Щоб яблучна начинка не потемніла в процесі приготування, використовуйте лимонний сік.

5. Перш ніж начиняти пиріжки, переконайтеся, що тушковані яблука повністю охололи.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини