Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:42:42

Які книги читати, коли поганий настрій

13.04.2015   22:16Агенцiя

У вирі життєвих труднощів часто лише книга може допомогти нам знайти вирішення проблеми, або ж просто відпочити і поринути у світ життя книжних героїв. Тому ми пропонуємо перелік книг, які потрібно читати, коли вам погано:

1. Гордість і упередження - Джейн Остін
Звичайне життя звичайних людей, дрібниці життя провінційного існування, поєднання веселості, безпосередності, зрілості думки та майстерності - ось незмінна сфера застосування таланту Остін в книзі "Гордість і упередження".

2. Кульбабове вино - Рей Бредбері
Увійдіть в світлий світ дванадцятирічного хлопчика і проживіть разом з ним одне літо, наповнене радісними й сумними, загадковими і тривожними подіями; літо, коли кожен день відбуваються дивовижні відкриття, головне з яких - ти живий, ти дихаєш, ти відчуваєш!

3. Повний порядок, Дживз! - Пелем Гренвіл Вудхауз
Цього разу Берті Вустер доведеться допомагати відразу двом друзям - обидва вони терплять невдачі на любовному фронті. Берті придумує масу оригінальних і «стовідсоткових», як йому здається, ідей порятунку своїх друзів. В результаті їх здійснення весільні дзвони мало не задзвонили для самого сера Вустера! Однак, мудрий Дживс звичайно ж не залишить господаря в біді.

4. 35 кілограм надії - Анна Гавальда
Це поетична притча про головне: про вибір життєвого шляху, про силу любові і відданості. Про сім'ю. Про те, що мрії можуть і повинні збуватися. Треба тільки дуже сильно захотіти. І дуже сильно постаратися. Вирішуючи свої "дитячі" проблеми, тринадцятирічний герой шукає вихід - і знаходить його, та так, що й дорослим є чому у хлопчиська повчитися.

5. Шоколад - Джоан Харріс
Сонний спокій маленького французького містечка порушено приїздом молодої жінки Віан і її дочки. Вони з'явилися разом з гучною і яскравою карнавальною ходою, а коли карнавал закінчився, світла радість залишилася в очах Віан, що відкрила тут свій шоколадний магазин. Якимось дивним чином вона дізнається про сокровенні бажання жителів містечка і пропонує кожному саме такі шоколадне ласощі, що змушує кожного знову відчути смак до життя.

6. Троє в човні, не рахуючи собаки - Джером К. Джером

Смішні непорозуміння, веселі колізії та повні комізму ситуації, з яких герої виходять, незмінно зберігаючи істинно британське почуття власної гідності, сьогодні вражають своєю оригінальністю і нев'янучим гумором.

7. Смажені зелені помідори в кафе "Полустанок" - Фенні Флегг
Знаменитий роман відомої американської письменниці Ф.Флегг розповідає про дружбу жінок, що жили в першій половині нинішнього століття і в наш час. Тонко проникаючи в психологію героїв, автор несподіваним чином переплітає їх долі, повні драматичних подій і життєвих турбот, любові і ненависті, перемог і поразок.

8. Куди приводять мрії - Річард Матесон
Уявіть собі, що ви померли! Але з'ясовується, що життя триває і за порогом смерті. Більше того, попереду чекає нескінченна мандрівка по незвіданих світах і Всесвіту. Саме в таку подорож судилося відправитися Крісу Нільсену, щоб врятуватися від відчаю і знову знайти надію і любов.
Приємного читання!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини