Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:26:06

Смачні рецепти вихідного дня

05.04.2015   11:11Агенцiя

Сирник в шоколадному тісті

Інгредієнти для сирної маси: сир кисломолочний (двічі змелений на м'ясорубці або у блендері) - 750 г, яйця курячі (білки і жовтки розділяємо) - 4 шт., пудра цукрова - 2/3 склянки, борошно - 1 ст. л., крохмаль - 1 ст. л., цукор ванільний - 1, масло вершкове - 50 г

Інгредієнти для шоколадної маси: молоко - 1 склянка, масло вершкове - 125 г, какао - 2 ст. л., цукор - 3/4 склянки, шоколад молочний - 50 г, борошно - 2 склянки, розпушувач тіста - 1 ч. ложка, яйця курячі - 3 шт.

Розраховано на 1 порцію

Приготування

Шоколадна маса:
Вилити молоко в каструлю, додати масло, какао, цукор, поламаний шоколад. Зварити на малому вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню і охолодити.

Просіяти борошно і порошок для випічки (розпушувач). Разом із жовтками додати до охолодженої маси і перемішати. Білки відкласти.

Сирна маса:
Сир, жовтки, цукор-пудру, муку, ванільний цукор, крохмаль і масло вимішати.
Білки разом із білками від тіста збити на круту піну. Збиті білки розділити навпіл – першу половину ОБЕРЕЖНО вмішати в шоколад, решту – в сир.

Форму 22х34 см змастити маргарином чи маслом і вистелити папером для запікання. Викласти половину шоколадної маси. Ложкою накладати острівці-гірки сиру (у формі квітки – центр і пелюстки довкола). Потім це зверху залити рештою шоколадної маси.

Пекти при температурі 175-180 градусів близько 60 хв. Охолодити в ледь відчиненій духовці (бо якщо зразу витягнути, то сирник осяде).

Можна ще трохи полити шоколадною помадкою, притерти шоколадом чи посипати кокосовою стружкою (хто як любить…)

Смачного…

П.С. для того, аби шоколадне тісто не вийшло забитим, білки вмішуєм в нього дуже повільно і обережно…

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини