Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:10:15

Чому у лікарів поганий почерк?

30.11.2014   14:23Агенцiя

Варто відзначити, що не у всіх лікарів корявий і нерозбірливий почерк. Однак тенденція до нечитабельності в почерку лікарів дійсно існує.

Пов'язана вона не з професією як такою, а з психологічними якостями, які необхідні в тій чи іншій мірі людям даної професії, що виробляються з часом, або які є вродженими.

По-перше, це, швидкість мислення.

Лікарям необхідно швидко оцінити стан людини, проаналізувати різноманітні симптоми, перевірити результати аналізів і на підставі отриманої інформації зробити висновок: поставити діагноз і виписати лікування. Така процедура вимагає вміння акцентуватися на головному, не відволікаючись на дрібниці, і генерувати факти в єдину систему. Потрібне так зване комбинаторне, цілісне мислення і почерк, при відповідній внутрішній сутності особистості - стає швидким, абстрактним, той, хто пише частково пропускає зв'язки і недописує букви, ускладнюючи тим самим читабельність.

По-друге, люди цієї професії стають менш сприйнятливими до оточуючих, вони ставлять емоційний бар'єр між собою і пацієнтом, щоб бути більш об'єктивними і абстрагуватися від почуттів хворого. Таким чином, включається психологічний захист, інакше ... професійне вигорання. А внутрішні переживання не дадуть можливості довго працювати в цій професії.

У почерку - читабельність безпосередньо пов'язана з соціальними навичками: умінням вислухати, поспівчувати, в тому числі, прийняти і зрозуміти почуття іншої людини. Саме ці якості починають притуплятися з часом у людини, яка за професією постійно має справу з чужим горем і болем, але  головне її завдання - не прояв психологічного розуміння, а аналіз і надання допомоги, навіть якщо вона заподіює біль. Особливо це стосується хірургів, дослідників в медицині і т.д.

Таким чином, почерк багатьох лікарів дійсно виявляється менш читабельним, а з часом може погіршуватися. На жаль, відсутність емоційного, душевного ставлення лікарів до пацієнтів може призвести до черствості і байдужого відношення до людини і цінності її життя. Водночас, важливо розуміти, що цей факт не обіцяє того, що почерк даного лікаря нечитабельний і менш "психологічний".

Але така тенденція до абстрагування від почуттів і переживань зустрічається не у всіх. Деякі зберігають в собі здатність співпереживати і співчувати оточуючим людям. Тоді й у почерку лікаря все ж буде присутня деяка відносна читабельність.

http://tut-cikavo.com/lyudi/285-chomu-u-likariv-poganij-pocherk

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.