Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:44:36

Гарбузова каша на Хелловін

19.10.2014   12:36Агенцiя

Незабаром Хелловін! За традицією в цей очеться в цей день приготувати щось таке цікаве… Наприклад, гарбузову кашу. А що? Гарбуз, по-перше, символ цього свята. А по-друге, він дуже смачний і корисний. Та й до того ж, коли їсти страви з гарбуза, як не осінню?

Для каші потрібно: молоко – 1л, шматок гарбуза – 1кг, рис – 1/2 склянки, цукор, сіль, вершкове масло.
 
Готуємо так:
1. Налийте молоко в каструлю, поставте на вогонь.
2. Гарбуз помийте, вийміть насіння, почистіть, м’якоть поріжте дрібними шматочками та покладіть в молоко. Трошки посоліть (сіль на кінчику ножа) та додайте цукру за смаком.
3. Варіть гарбуз на маленькому вогні 30 хвилин.
4. Промийте рис.
5. Вийміть з молока м’якоть гарбуза та складіть в миску. В молоко висипте рис та готуйте, доки рис не розвариться.
6. Тим часом м’якоть гарбузу потовчіть чи розімніть виделкою, можна скористатися блендером. Має вийти гарбузове пюре.
7. В готовий рис додайте гарбузове пюре, перемішайте та потримайте на вогні  ще хвилин 10-15, не забувайте перемішувати, аби каша не пригоріла!
8. Гарбузова каша готова! В неї можна покласти трошки вершкового масла.
 
Ще таку кашу можна готувати з родзинками, яблуками, курагою, корицею та медом.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.