Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:26:36

18 липня - Міжнародний день Нельсона Мандели

18.07.2014   07:19Агенцiя

Цей День - день його народження в далекому 1918-му році. Він прожив 95 років, 67 з яких присвятив справі миру і гуманізму.

Будучи активістом у боротьбі за права людини в період існування апартеїду (ПАР), 27 років провів у в’язниці, не відмовляючись від своїх переконань, продовжуваючи висловлювати свій мирний протест і незгоду з несправедливістю, яка процвітала і була встановлена офіційною владою для свого корінного народу.

У 1993-му став лауреатом Нобелівської премії миру. У період з 10-го травня 1994-го по 14-е червня 1999 року - президент ПАР. Один з небагатьох, на честь котрого ще за життя було встановлено особливе міжнародне свято - «День Нельсона Мандели», що підтверджується, за даними проекту DilovaMova.com, резолюцією Генеральної Асамблеї ООН №64/13 від 10-го листопада 2009-го року. Помер 5-го грудня 2013-го року у своєму будинку, що в передмісті Йоханнесбурга Хоутон Естейт, тихо й мирно, в колі сім’ї.

Життєві цінності, які відстоював Нельсон Мандела прості і зрозумілі: гендерна рівність, забезпечення прав дітей та інших уразливих груп населення, поширення і захист прав людини, врегулювання конфліктів і дискримінації в міжрасових відносинах, невід’ємне прагнення до поліпшення становища найбідніших соціальних групп і викорінювання бідності.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.