Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:39:35

Смачні рецепти вихідного дня

16.03.2014   14:46Агенцiя

Серед страв до посту гарним доповненням будуть гречаники або котлети з грибами

склад:
для гречаної каші - гречана крупа (суха) - 1 стакан, вода - 2 склянки, сіль
шампіньйони чи печериці - 700-800 г (можна використовувати лісові гриби - їх потрібно попередньо відварити ~ 20 хвилин), цибуля ріпчаста - 2-3 шт, сіль, перець, зелень петрушки або кропу, борошно або панірувальні сухарі, рослинна олія для смаження

Приготування

Зварити гречану кашу. Для цього гречану крупу добре промити, залити холодною водою, накрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні.
Зменшити вогонь до середнього і варити, не перемішуючи, поки гречка не вбере в себе воду.
Ближче до кінця варіння, вогонь зменшити до мінімального і варити кашу, поки не випарується вся волога.
Каструлю з кашею зняти з вогню, обернути махровим рушником і поставити упрівати на ~ 10-15 хвилин.
Готову кашу посолити і перемішати.

Гриби вимити й нарізати скибочками.
Лук очистити і дрібно порізати.
Зелень вимити, обсушити й порубати.
На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю ~ 4-6 хвилин .
Додати гриби, і смажити, помішуючи, ~ 10-15 хвилин. Посолити, поперчити і охолодити гриби.

Гриби з цибулею подрібнити в блендері або прокрутити через м'ясорубку.
У грибну масу потроху додавати гречану кашу так, щоб вийшла досить густа маса.
Додати в масу зелень і перемішати.

* Співвідношення гречаної каші та грибів залишається на Ваш розсуд. Залежно від того, скільки додати гречаної каші, переважатиме смак гречки або грибів. Головне, щоб маса вийшла в'язкою, і з неї можна було сформувати котлети.

Руками, змоченими у воді, сформувати котлети і обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях.
Котлети викласти на добре розігріту з рослинною олією сковороду.

Обсмажити котлети з двох боків до рум'яної скоринки, зменшити вогонь, накрити кришкою і довести до готовності ~ 3-5 хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.