Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:09:48

До зустрічі, “Арт-канікули”, в році майбутньому!

28.08.2013   15:38Агенцiя

Фінальний арт-майданчик, точніше гала-концерт за участі активних, творчих, здібних, сміливих чернігівських дівчаток і хлопців зібрав у залі ліцею залізничного транспорту учасників проекту “Арт-канікули”.

Організатори, партнери, друзі, гості заходу 23 серпня сказали дружньо: “До побачення, “Арт-канікули – 2013”, до зустрічі у році майбутньому!”.

Оптимальною формою організації дозвілля дітей під час літніх канікул може бути захід, який не вимагає підготовки з боку дітей, має розвивальну і виховну функції і відбувається в емоційній формі. Такі рекомендації майбутнім педагогам стосовно організації літнього дозвілля дають педагогічні виші. Мова йде, звичайно, про дошкільні заклади та табори відпочинку. А от як дитина проводитиме свій канікулярний час влітку, коли батьки у пошуках заробітку, – педагогічні фоліанти мовчать. Натомість у Чернігові вже другий рік поспіль успішно діє програма літнього дозвілля для дітей “Арт-канікули”, яку започаткував у 2012-му народний депутат України Валерій Дубіль.

Цьогоріч на арт-майданчиках діти не лише танцювали, співали, малювали. Діти опановували театральні хитрощі, пробували себе в ролі і актора, і режисера, і глядача. Причому ніхто не вчив слова казки заздалегідь, все відбувалося хаотично, під керівництвом аніматорів – Ірини Зелепухи, Вікторії Данько, Олексія Гаркуна і клоуна Юрчика. Майстром по гриму на арт-майданчику стала учениця спеціалізованої школи для дітей із вадами слуху – Настя Сокол. Двогодинна програма відбувалася під пильним оком помічників-консультантів Валерія Дубіля, депутатів міської та районних рад ВО “Батьківщина”.

Помічник-консультант Валерія Дубіля Світлана Сокол:

–  Програма завершувалася о 20:00. Поки згортали реквізит, обладнання, плюс дорога до приймальні – додому поверталися іноді після дев’ятої. І тоді домашнім діставалося – бо враження від зустрічі з дітьми неможливо було стримати. – Як можна не розповісти домашнім про дівчинку, яка колесила за арт-командою по всьому місту, так їй припала до душі програма. От такі ситуації – як лакмусовий папірець свідчать про потребу в місті саме таких програм, які навчатимуть дітей елементарним речам – спілкуванню в колективі. А головне – робити відпочинок красивим і корисним. І потім, якщо робота в радість – втоми ніколи не відчуваєш.

Депутат Деснянської районної у місті Чернігові ради, помічник-консультант Валерія Дубіля Андрій Тертілов:

–  Це проект несе як розважальну, так і виховну функцію. Ми намагалися показати дитині, як вона може реалізовувати свої здібності. Кожна дитина має певні таланти, але розкрити його, реалізувати не кожній. Наша задача була показати дітям і дорослим, що вони потрібні комусь, їхньою долею переймаються, пропонують руку допомоги.

Організатори кажуть, що проект з кожним днем набував популярності як серед юних, так і серед дорослих жителів міста.

Тетянка Дериземля:

–  Чудова ідея, шкода, що у моєму дворі не було. Все класно, я знайшла багато друзів під час арт-майданчиків, все зроблено правильно.

Алевтина Чміль:

–  На жаль ми не були учасниками арт-канікул, але дуже багато чули про цей проект. Він дійсно корисний і цікавий для наших дітей.

Олена Костишина:

–  Минулого року арт-канікули також були цікаві, але цьогорічні зустрічі з письменниками стали такими доречними. Та й інсценізація казки – це супер ідея. Наші діти з нетерпінням чекали другого візиту арт-команди. Шкода, що все добре швидко закінчується. Та віримо, що зустрінемося з арт-командою минулого року.

Нинішні літні канікули для сотень чернігівських дітей запам’ятаються як час в очікуванні розважального, інтелектуального, творчого проекту “Арт-канікули”. А для декого, зокрема для Катрусі Кириченко та Насті Кірієнко, Іванка Шуста, Тетянки Дериземлі, Сабрини Кухаренко, Катрусі Тимофєєвої, Вікторії Шульги, Ельвіри та Богдана Ганжи, Юлії Чернявської, Сніжани Рябчук та Віталіни Максименко вони, можливо, стануть стартовим майданчиком у напрямку до великої сцени. Адже саме ці діти заявили про себе на арт-канікулах під час творчого відбору. Як нагороду за свої старання – діти отримали можливість виступити на сцені і чудові подарунки – пізнавальну літературу.

Помічник-консультант Валерія Дубіля Людмила Шандренко:

–  Хочеться вірити, що наша порада дітям і батькам побільше читати книжок таки припала до душі. В це вірять і наші друзі – дитячі письменники Алла Сокол, Маргарита Бордонос, Світлана Гарбуз та Юрій Мороз. Ми раді, що наші ідеї схвалюють підтримують.

Коло друзів та партнерів проекту і справді шириться. Розклад роботи арт-команди, відчуття та враження дітвори можна було завжди переглянути на сайті “Чернігівський монітор”, в газеті “Біла хата”, на сторінках інтернет-видання “Високий вал”, чи з листівок. Напередодні фіналу до проекту долучилася компанія il Geleto, яка виробляє смачне неперевершене морозиво. Тож кілька десятків дівчаток і хлопців під час гала-концерту за свою активність, сміливість, ентузіазм отримали сертифікат на порцію морозива, який зможуть отоварити у пересувних яскравих вагончиках.

Народний депутат України Валерій Дубіль:

–  Усе, що ми планували, реалізовуючи Арт-канікули, ми здійснили. Ми уважно дослухалися до батьків, занотовували їхні пропозиції, деякі з них виявилися дуже цікавими і доречними. То будемо їх враховувати наступного року, у своїй роботі ми уважно ставимося до думки людей, пересічних жителів міста. Я завжди говорив і ще раз наголошу – успіх в роботі депутата залежить не від того, скільки зустрічей обранець провів з людьми, а якими вони були ці зустрічі. Бо можна зустрічатися, слухати і не чути. Саме так народилася ідея проекту літнього дозвілля для дітей “Арт-канікули”. Проблему організації літнього дозвілля порушили минулого року під час громадських виїзних приймалень батьки, які не в змозі були відправити своїх дітей на моря, у табори чи пансіонати.

Дитина може почуватися щасливою і без моря, але навряд чи вона буде щасливою від дорослої байдужості, постійної зайнятості та імітації турботи.

Прес-служба народного депутата Валерія Дубіля

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини