Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:39:09

27 червня – Всесвітній день рибальства

27.06.2013   07:25Агенцiя

“Немає більш приємного заняття на природі, як сісти десь біля води, та з вудкою і …”, – так думає будь-який рибалка, і в цьому є значна частка правди. Рибальство є однією з найдавніших форм нашої господарської діяльності.

Напевно відтоді, як людина навчилася ловити рибу, вона навчилася і філософствувати. А як можна без цього на рибалці? Ніколи не знаєш, що на тебе чекає. Завжди сподіваєшся, і повертаючись додому з уловом, відчуваєш почуття глибокого задоволення.

Рибалка досі залишається для нас дуже важливим видом діяльності. Про це свідчать численні традиції та свята, які є найбільш улюбленими саме мешканцями пребережних регіонів. Не дивно, що Міжнародне свято – День рибалки, що відзначається 27-го червня, виникло на території країни, де рибальству завжди приділялася особлива увага. Всесвітній день рибальства, або просто “День рибалки”, був встановлений за рішенням Міжнародної конференції з розвитку та регулювання риболовлі, яка в липні 1984-го року проходила у Римі, Італія, і став відзначатися на такому рівні з 1985-го року.

Не можна сказати, що це була перша спроба звернути увагу широкої громадськості на важливість цієї галузі економіки, віддаючи їй таким чином своє визнання, повагу і пошану. Наприклад, в СРСР цей напрям також мав велике значення і, починаючи з 1968-го року, День рибалки було встановлено Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1-го листопада 1968 го року і він проводився у другу неділю липня.

Професійне свято рибалок в більшості суверенних держав, які утворилися на пострадянському просторі, відзначається в цей день до цих пір, а в деяких з них було додатково закріплене у відповідності з сучасним законодавством. Наприклад, в незалежній Україні “День рибалки”, закріплений Указом Президента України № 464/95 від 22-го червня 1995 року, відзначається за давньою традицією у другу неділю липня.

У це професійне свято ми поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх рибалок, і любителів і професіоналів, всіх, хто пов’язаний з налагодженою роботою цієї важливої галузі народного господарства. Здоров’я вам і благополуччя! Гарного улову і приємного повернення додому! Зі святом Вас, рибалки!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини