Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:37:03

Цьогоріч на Чернігівщині оздоровиться та відпочине понад 60 тисяч дітей

20.05.2013   18:46

У Чернігівській області завершується процес підготовки дитячих закладів відпочинку та оздоровлення. Влітку 2013 року планують функціонувати 26 закладів оздоровлення, з них: 23 позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 3 санаторного типу. Відпочинкові послуги дітлахам надаватимуть 516 таборів з денним перебуванням, 14 таборів праці і відпочинку та 2 наметові містечка.

Після проведення ремонту планує відновити роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Веселка» (Прилуцький район). Про все це йшлося під час наради з керівниками відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації гуманітарного напрямку, яку 20 травня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

За словами Юрія Музики, область має справитися із завданням, поставленим Президентом України Віктором Януковичем щодо належної організації літнього відпочинку дітей. Глава держави наголошує на необхідності збереження і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, поліпшення їх матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення.

Загалом на відпочинок та оздоровлення дітей Чернігівської області планується використати майже 50 млн грн, що має перевищити показники минулого року на 2 млн грн. Так, з обласного бюджету заплановано – 17,7 млн грн, місцевого бюджету – 9,5 млн грн, коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 10 млн грн, залучених коштів – понад 12 млн грн.

Цьогоріч планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 61145 дітей Чернігівщини, що складає 66,8% від їх загальної кількості. Оздоровчі послуги планується надати 26270 дітям, що складає 43% від загальної кількості наданих послуг.

Стовідсотково буде забезпечено оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (1501 особу). Не нижче показників минулого року будуть охоплені оздоровленням та відпочинком діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, діти, які перебувають на диспансерному обліку, обдаровані діти, діти АПК та соціальної сфери села.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини