Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:15:53

4 квітня - День веб-майстра

04.04.2013   07:57Агенцiя

Дата цього свята вибрана невипадково: якщо придивитися, можна помітити, що цифри 4.04 дуже нагадують по своєму написанню помилку 404 ("Сторінка не знайдена"), що має пряме відношення до роботи веб-майстрів. До того ж ця дата збігається з Міжнародним днем інтернету.

Веб-майстер - професія досить нова, вона з'явилася зовсім недавно, в століття розвитку інтернету. Веб-майстер, або "керуючий" сайтом, - це людина, що займається розробкою веб-сайту або корпоративного додатка в інтернеті.

Вперше термін "веб-майстер" ввів в обіг "праотець" Інтернету Тім Бернерс-Лі в документі "Керівництво по стилю гіпертексту в онлайні" в 1992 році.

На початку 1990-х, коли "загальнодоступний" Інтернет ще тільки починав розвиватися, функціонал перших веб-майстрів був дуже різноманітним: він включав в себе обов'язки веб-дизайнера, автора і модератора сайту, програміста, системного адміністратора, контент-менеджера (відповідального за смислове наповнення сайту), співробітника технічної підтримки сайту.

З розвитком Інтернету і появою більш великих сайтів технології їх розробки удосконалилися, що призвело до виділення спеціалізацій веб-майстрів в різні професії.

До речі, виявляється, що на відміну від російської мови, де не існує жіночої форми назви цієї професії, в англійській мові веб-майстрів жіночої статі іноді називають "веб-містресс" (англ. webmistress), проте широкого поширення ця форма не отримала.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини