Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:42:38

У Чернігові відкриють скейт-парк

25.03.2013   12:57

У Чернігові цього року мають намір відкрити скейт-парк.

скейт-парк

скейт-парк

Як повідомив під час прес-конференції міський голова Олександр Соколов, ідея про відкриття такого парку нарешті знайде своє втілення завдяки скейтбордисту зі світовим ім'ям Нілу Мімсу.

"Незважаючи на екстремальні погодні умови, Ніл приїхав до Чернігова, адже він - один з найбільших екстремалів у світі", - пожартував О.Соколов.
Відкрити парк саме у Чернігові запропонував уродженець міста, зараз громадянин США Віталій Сєров. "Нам легко вдалося знайти спільну мову з міською владою, тож сподіваємося, що скейт-парк у Чернігові стане першим у Східній Європі", - сказав він.

Ніл Мімс є засновником і президентом компанії Neal Mims Skate Akademy. Він уже відкрив 4 скейт-парки у США, один у Голландії, ще два - плануються у Великобританії та Німеччині. Н.Мімс працює з молоддю і ставить за мету відволікти підлітків від негативних залежностей, створити всі умови для їхнього дозвілля. Тож парк не тільки включатиме екстремальні розваги, а й інфраструктуру для молодіжного відпочинку.

Для розташування парку обрано територію колишнього деревообробного підприємства, площею 2 га, що перебуває у комунальній власності. "Ми кілька разів виставляли цю територію на продаж, але охочих не знайшли", - зазначив міський голова. Зараз планується підприємство віддати в оренду громадській організації, а побудувати парк за кошти спонсорів. "Ми поки що не анонсуємо час відкриття парку, але є бажання зробити все якомога швидше", - підсумував О.Соколов.

Для оформлення скейт-парку є наміри запросити художників графіті з різних регіонів країни. Кілька майстер-класів для молоді обіцяє провести сам Н. Мімс, а також підготувати команду тренерів для Чернігова.


Довідка: Скейтбординг (англ. skateboarding) - екстремальний вид спорту, що передбачає катання та виконання різних трюків на скейтборді (спеціальній роликовій дошці з чотирма колесами).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини