Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:43:16

Цікаві факти про водіїів, автомобілі та правила дорожнього руху

24.02.2013   13:13Агенцiя

Цікаво, що в ранньому словнику Ушакова, водієм називали людину, яка є керівником, наставником, покровителем або вождем.

Інша назва професії - шофер - походить від французького слова chauffeur, що означає в буквальному перекладі «кочегар», що пов'язано з тим, що в якості палива в перших транспортних засобах з паровим двигуном використовувалися вугілля та дрова.

Щоб зробити перший мільйон автомобілів, компанії Генрі Форда треба було 7 років. А через 132 робочих дні - у 1924 році - Форд зробив уже 10 мільйонів машин.

Водіїв автомобілів марки BMW вважають найбільш агресивними на дорогах. Близько 50,6% опитаних водіїв упевнені, що володарі BMW частіше за інших перевищують швидкість, різко гальмують, підрізають і так далі.

Найперший автомобіль, з бензиновим двигуном внутрішнього згоряння, був створений в 1885 році. Автором цієї новиники був Карл Бенц.

Перший автомобіль, що перевищив швидкість 100 км/год, як не дивно, був електромобілем. Його створив в 1899 році бельгійський автогонщик Камілл Женатці.

Першим масовим автомобілем був Ford Model T, який продавався з 1908-го по 1927-й роки. До цього автомобілі виготовлялися поштучно і коштували нечуваних грошей.

Наймасовіший автомобіль з коли-небудь створених - Фольксваген Жук. За весь час було продано більше 22 мільйонів «Жуків» по ​​всьому світу.

Всі чоловіки лають жінок-водіїв, але згідно з міліцейськими зведеннями, жінки значно рідше, ніж чоловіки, стають причиною ДТП. Жінки обережніші і в більшій мірі, ніж чоловіки, дотримуються правил дорожнього руху.

У Німеччині з недавнього часу в кожній поліцейській машині з'явився обов'язковий додатковий пасажир - плюшевий ведмедик. Це для заспокоєння дітей, які потрапили в аварію і отримали стрес. А також для тих, кого в такій ситуації можна заспокоїти м’якою іграшкою.

У Єгипті світлофори є тільки у великих містах, але на них ніхто з водіїв не звертає увагу. Такого поняття, як ПДР або дорожні знаки там просто не існує. У кого машина більше той і правий.

У 2010 році на 110-му китайському шосе державного значення була зафіксована пробка, яку називають найбільшою за історію автомобільного транспорту. Деякі водії повідомляли, що вони їхали 100-кілометрову ділянку протягом 5 днів, а тянучка тривала з 14 по 25 серпня.

Наркотичні речовини (наприклад, марихуана і кокаїн) стають причиною 18% автомобільних аварій з летальним результатом в США, і найчастіше використовуються в поєднанні з алкоголем. Причому найпопулярніший напій водіїв це ... ПИВО.

Рекорд за кількістю пасажирів в легковому авто належить Skoda Octavia - в цей не самий великий автомобіль дивом помістилося 32 людини!

Найменший броньований транспортний засіб - «PAV1 Badger», створений компанією «Howe and Howe Technologies». Його ширина склала всього 1 метр! Автомобіль навіть отримав прізвисько «найменший танк».

Найдовший в світі - лімузин завдовжки 30,5 метрів. Ви запитаєте: «Як же він переміщається?» Секрет достатньо простий - цей лімузин здатний згинатися посередині або залишатися непохитним за бажанням водія. Автомобіль використовують в основному для виставок або зйомок у фільмах.

Самий численний штат автомобілів належить султанові Брунею - в чотирьох підземний гаражах загальною площею 1 кв. кілометр зберігається 5 тисяч авто!

Сума штрафу на дорозі у Фінляндії залежить від доходів порушника. Так, наприклад, штраф в 170 тисяч євро отримав водій, річний дохід якого склав близько 7 мільйонів євро.

Водіям Швеції якось раз заборонили виходити на роботу в шортах, і у відповідь на це багато з них вийшли на роботу ... в чому б Ви думали? В спідницях!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини