Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:21:03

26 січня - Міжнародний день митника

26.01.2013   10:54Агенцiя

Державна митна служба будь-якої країни є невід’ємним елементом контролю і управління порядком переміщення всіляких вантажів через державний кордон. У її функції входить цілком певний перелік повноважень і суворий розпорядок, що дозволяє зробити її роботу найбільш ефективною і корисною суспільству, якому вона покликана служити.

У митних органів багата історія, що налічує сотні років і об’єднує ряд усталених традицій, які притаманні саме специфіці, властивої їхній роботі. Про цю службу розповідають безліч історій, в її практиці було не мало курйозних, відверто смішних і навіть легендарних ситуацій. Про неї пишуть художні твори, знімають кіно і цілі серіали.

Кожна країна має свою митну службу. У кожної держави є свої, властиві їм напрацювання і методи організації подібних структур. Існує і ряд проблем, які легше вирішувати спільно. Тому, згідно даних проекту DilovaMova.com, 26-го січня 1953-го року в Брюсселі, столиці Бельгії була відкрита перша сесія міжнародної Ради митного співробітництва. Цьому передувало прийняття спеціальної всесвітньої Конвенції, яка вступила в силу в листопаді 1952-го року. Координація зусиль і підходів у вирішенні проблем функціонування митних служб принесла відчутний результат, товарообіг значно збільшився, були створені сприятливі умови для розвитку бізнесу на міжнародній арені, значно скоротилася незаконна контрабандна діяльність. Згодом, у 1994-му році, Рада митного співробітництва була перейменована у Всесвітню митну організацію, яка нараховувала в своєму складі 17-ть європейських країн.

Враховуючи внесок у розвиток хороших добросусідських відносин, яким активно сприяла Рада митного співробітництва, через 30 років після початку її роботи, а саме в 1983-му році було засновано щорічне свято - Міжнародний день митника. Для довідки: на даний час шановна Всесвітня митна організація об’єднує у своєму складі вже близько 170-ти держав.

Солідарність митних служб всього світу є яскравим прикладом, що демонструє відчутні позитивні зрушення в економіці і культурі для всього нашого суспільства. У Міжнародний день митника ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов’язав свою професійну діяльність з роботою цієї необхідної служби. Бажаємо Вам успіхів і відкриття нових горизонтів для співпраці! Здоров’я і радості в роботі! Зі святом Вас, дорогі митники!

http://www.dilovamova.com

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.