Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:59:08

У Чернігові залишилась третина жителів і не працює бізнес, — Атрошенко

07.04.2022   23:06Агенцiя

У Чернігові залишилось від 80 до 95 тисяч жителів із 290 тисяч, і не працює бізнес. Про це 7 квітня в телемарафоні сказав міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

    “За програмою, яку Мінцифри надає, ми на сьогодні маємо у місті 87 590 мешканців. Це за даними мобільних телефонів. Звісно, не в усіх працюють телефони, але є картки, як мінімум мобільних телефонів. Тому, цю цифру можна з точністю 10 відсотків вважати, як такою, що відповідає дійсності. Вона може бути від 80 до 95 тисяч, приблизно такий розбіг”, — сказав Владислав Атрошенко.

Зі слів міського голови, наразі у Чернігові бізнес не працює, відповідно, немає податкових надходжень.

“Я мрію, як міський голова, щоб у нас хоча б наступного місяця відновили роботу дев'ять відсотків бізнесу. На сьогоднішній день єдиний податок, який ми отримуємо до міського бюджету, це частина, відсоток ПДФО, який ми в принципі і платимо бюджетникам. Єдиний податок. Податкових надходжень немає, бізнес не працює, податкових відрахувань від бізнесу, єдиного податку, земельного податку, жодних інших податків немає. Звісно, є дуже серйозна проблема відновлення роботи підприємства, але ми віримо у те, що це відбудеться”, — сказав Владислав Атрошенко.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.