Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:04:08

У Гончарівському розгорнули стометровий Державний Прапор України

16.02.2022   15:27Агенцiя

Україна — єдина, соборна, незалежна. Такою вона стала в результаті багатовікової боротьби та загартувань.

Утім, випробовування не скінчилися. Свою єдність українці продемонстрували сьогодні під час урочистостей, які одночасно відбулися в кожній області, в тому числі й на Чернігівщині.

Так, у селищі Гончарівське відбулася церемонія розгортання 100-метрового Державного Прапора України. Тут зібралися військові, представники органів влади та місцева громада. До заходу долучився і заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко:

— Україна дев’ятий рік протидіє російській агресії. Та держава робить усе, щоб підтримати, захистити наших хлопців та дівчат, які зараз на передовій. Ми не забуваємо ветеранів, які вже відслужили і повернулися до цивільного життя. Підтримуємо родини загиблих героїв. Зібравшись разом, ми показуємо, що нікого не боїмося. Нам є чим оборонятися. І навіть ядерна зброя, що є в Російській Федерації, не може залякати серце українського воїна.

До учасників заходу звернувся заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Синенко:

— У цей день замайоріли тисячі прапорів по всій території нашої країни. Коли ми єдині — ми непереможні. Коли єдині — нам не страшні ні внутрішні, ні зовнішні загрози. Коли єдині — нами пишається весь цивілізований світ. В єдності — наша сила і наше майбутнє. Тому єднаймося і будемо непоборні.

В тому, що Україна — єдина і неподільна, наголосила і голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко:

— Якраз на прикладі Гончарівської громади можна говорити про єдність. Місцеве самоврядування, військові, виконавчі органи влади — ви всі тут працюєте в одному режимі. Коли такий тандем буде в цілому в Україні, ніякі загрози нам будуть не страшні.

До слова, сьогоднішню подію в Гончарівському ініціювала сама громада. Стяг, що тут розгорнули, далі «подорожуватиме» громадами області. Наступна локація — Десна.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.