Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:59:55

«Політична шахівниця» № 20: ФОПи з кандидатами під ОДА, офіційна реєстрація перших кандидатів, висування Нікітіна, активність нових політиків та політсил

14.02.2022   10:45Агенцiя

Представляємо увазі наших читачів черговий випуск проекту «Політична шахівниця», присвяченого ключовим подіям, явищам та тенденціям суспільно-політичного життя Чернігівщини. Даний випуск проекту хронологічно охоплює часові проміжки минулого тижня (7 – 13 лютого 2022 року).


ФОПи з кандидатами під ОДА

7 лютого біля будівлі Чернігівської ОДА відбулася акція представників підприємницької спільноти Чернігова та делегацій з окремих районів, яка зібрала приблизно 150-200 учасників. Організували захід ГО «Сяйво Сіверщини» та Чернігівська профспілка підприємців «Єдність».

Вимоги учасників акції були традиційними: відтермінування введення РРО, перегляд цін на енергоносії, зменшення податкового навантаження на представників малого бізнесу. Ці вимоги були озвучені голові Чернігівської ОДА В’ячеславу Чаусу, який зустрівся з ініціативною групою учасників акції. Після ОДА мітингарі відвідали громадську приймальню народного депутата України Сергія Гривка та офісне приміщення партії «Слуга Народу» у обласному центрі, де передали резолюцію учасників мітингу.

Проте найбільш цікавим моментом була участь у вищезгаданій акції представників політичних сил.

Так, на підтримку вимог підприємців вийшли представники ВО «Батьківщина», партії «Європейська Солідарність» (представляв керівник Чернігівської районної парторганізації «ЄС», депутат Чернігівської районної ради Олександр Ларченко).

Також долучилися до акції та висловили свою підтримку підприємцям кандидат у народні депутати України на проміжних виборах народного депутата України по 206-му округу Олександр Ломако (політична партія «УДАР») та потенційний кандидат Олег Робейко (політична партія «Народовладдя»). Така активність кандидатів є зрозумілою – виборча кампанія набирає обертів, і підтримка з боку представників бізнесу для них точно не буде зайвою.

Офіційна реєстрація перших кандидатів

Станом на вечір 13 лютого на сайті ЦВК міститься інформація про реєстрацію двох кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах по 206-му округу. Ними є «ударівець» Олександр Ломако та самовисуванець Олександр Гашпар.

Якщо Ломако фактично монопольно розпочав свою виборчу кампанію ще наприкінці осені, то Гашпару зараз необхідно активно збільшувати свою впізнаваність серед виборців поза межами міста. Оскільки у обласному центрі він і так доволі відомий протягом останніх років активною критикою дій міської влади, зокрема, щодо проблеми збереження Ялівщини, вирубки зелених насаджень, проблемних забудов тощо.

Скоріш за все основна виборча активність Гашпара буде проходити у межах міської частини округу. Проте будемо спостерігати за розгортанням його діяльності.

Висування Нікітіна


11 лютого відбувся черговий з’їзд ВО «Батьківщина», який прогнозовано затвердив члена бюро Чернігівської обласної парторганізації Дмитра Нікітіна у якості кандидата на виборах по 206-му округу. Зараз кампанія «Батьківщини» направлена на максимальне збільшення впізнаваності кандидата, людини до цього в регіоні маловідомої. Звісно, Нікітіна підтримають партійці та традиційний «батьківщинівський» електорат, втім, чи зможе він просунутися далі цього – питання залишається відкритим.

Активність нових політиків та політсил

12 лютого у Чернігові перебував відомий шоумен, волонтер, а віднедавна і політичний діяч - Сергій Притула. Під час перебування у місті він провів зустріч із зацікавленими представниками громадськості та членами своєї регіональної команди. Наразі кістяк майбутньої політсили Притули в обласному центрі складають вихідці з колись активної в Чернігові партії «Демократичний Альянс» та осередку партії «Голос», діяльність якої фактично звелася нанівець. Побачимо, що вийде на цей раз.

Також активізувала діяльність до цього маловідома в регіоні партія «Народовладдя», яку очолює екс-свободівець та колишній нардеп Юрій Левченко. Дана політсила висунула своїм кандидатом на виборах по 206-му керівника незалежної профспілки працівників сфери охорони здоров’я «Громадське здоров’я» Олега Робейка і анонсувала з 12 лютого наметову кампанію з прямих зустрічей з виборцями у людних місцях Чернігова. Пізніше представники політсили та кандидат Робейко планують відвідати і інші населені пункти округу. Зрозуміло, що кампанія у такому вигляді проводитиметься у зв’язку з обмеженістю ресурсів.

Андрій Подвербний, політичний аналітик

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини