Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:48:27

Звернення голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко

31.12.2020   13:42Агенцiя

На мою адресу надійшов лист від керівників п’яти депутатських фракцій Чернігівської обласної ради.


У цьому листі  представники фракції заявляють, що перше засідання чернігівської обласної ради пройшло з порушеннями процедури припинення повноваження діючої лічильної комісії та з грубим порушенням таємниці голосування. Ці звинувачення є вкрай серйозними та можуть поставити під сумнів легітимність усіх рішень обласної ради.

Обласна рада є органом, який представляє спільні інтереси виборців. І ситуація, при якій фактично половина депутатів облради усунена від прийняття рішень, є порушенням основного демократичного принципу представництва народу в органах влади.

У цьому році ми досягли важливих успіхів у децентралізації. Та слід враховувати, що одним із вагомих ризиків децентралізації є захоплення місцевої влади олігархічними та клептократичними колами. З метою запобігання цьому ризику представникам виконавчої влади слід приділяти особливу увагу суворому дотриманню демократичних принципів в діяльності органів місцевого самоврядування.

Я вважаю, що ситуація, яка склалась у Чернігівській обласній раді, може привести до політичної кризи і як наслідок — до погіршення соціально-економічної ситуації в регіоні.

Я запрошую тих депутатів, які відповідальні перед своїми виборцями до відкритого діалогу. Обласна державна адміністрація готова стати комунікативним майданчиком для вирішення питання налагодження роботи обласної ради.

Запрошую керівників фракцій обласної ради провести зустріч четвертого січня для конструктивного прозорого діалогу.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини