Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:19:10

Інформаційна політика Чернігівської ОДА "єдиний голос" - відкритість та прозорість комунікацій влади та громади

12.11.2020   11:02Агенцiя

У Чернігівській обласній державній адміністрації вже багато років реалізується політика "єдиний голос", яка координується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Основна мета — впровадження якісного інформування та забезпечення належних комунікацій обласної державної адміністрації, висловлення єдиної точки зору та спільного бачення щодо стратегії розвитку області, забезпечення синхронності, узгодженості і відсутності суперечностей у комунікаціях.

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко 5 листопада 2020 року підписала доручення, спрямоване на оптимізацію комунікацій обласної державної адміністрації зі ЗМІ.

Зокрема, з метою створення якісного експертного кола спікерів структурних підрозділів ОДА передбачається надання інформації профільному Департаменту інформаційної діяльності про запрошення посадових осіб на ефіри або інтерв’ю. У свою чергу, цей департамент надає іншим підрозділам організаційно-методичну, експертно-аналітичну, консультативну та іншу допомогу у вирішенні питань, що стосуються формування і здійснення в області внутрішньої політики та політики у сфері інформації, — як це передбачено у відповідному положенні.

Оскільки різні посадовці мають різний досвід у сфері комунікацій, для забезпечення чітких, виважених та доступних для розуміння повідомлень, зокрема таких, що не допускають неоднозначних тлумачень, необхідне і завчасне погодження матеріалів для ЗМІ з профільним департаментом.

Це робиться з метою акумулювання в єдиному місці інформації, що виходить у ЗМІ, для побудови стратегічної лінії комунікації і, зрештою, для удосконалення інформаційної діяльності обласної державної адміністрації.

Наприклад, відомості про роботу окремих галузей чи сфер можуть доповнюватися ширшим контекстом про ситуацію в області і роботу ОДА у цілому, інформація — уточнюватися і актуалізуватися,  спікери — отримувати консультації і допомогу,  а повідомлення для поширення  у ЗМІ — перекладатися із «бюрократичної» мови на загальнозрозумілу.

Доручення Анни Коваленко стосується виключного переліку суб’єктів — керівників структурних підрозділів ОДА, які безпосередньо підпорядковані голові облдержадміністрації.

Описана політика не стосується діяльності, позиції або висловлювань працівників комунальних підприємств, колективів тощо. І жодним чином не передбачає запровадження цензури висловлювань.

Стосовно оприлюдненого листа Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, підготовленого нібито на виконання доручення голови ОДА, інформуємо:  доручення не передбачало жодних завдань для комунальних закладів чи будь-яких інших установ, що не входять до структури обласної державної адміністрації.

Жодних доручень щодо обмеження свободи слова та думки, вільного висловлення думок не було і не могло бути.

Чернігівська ОДА наголошує на безумовному дотриманні принципів свободи слова і думки.

Ми відкриті до співпраці та налагодження комунікацій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.