Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:48:58

Які політичні партії активізували політичну рекламу на Чернігівщині

26.08.2020   09:57Агенцiя

До офіційного старту виборчої компанії залишається ще декілька тижнів, проте на вулицях Чернігівщини розміщено безліч біл-бордів, котрі містять інформацію про політичні партії.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, які ж партії збільшили присутність своєї політичної реклами.

Задовго до визначеного законодавством терміну, щодо початку виборчих кампаній, політичні партії активізували розміщення політичної реклами на вулицях Чернігівщини. Відповідні дії, хоч і не визначені формально як порушення вимог українського законодавства, проте нівелює принцип рівних можливостей.

“Ми можемо спостерігати у більшості регіонах України сплеск активності політичної реклами. Таким чином партії намагаються максимально використати час до офіційного старту виборчого процесу та збільшити впізнаваність партійної символіки і здобути максимальну прихильність виборців. Про те нагадуємо, що  відповідно до ч.9 ст.17 ЗУ "Про Політичні партії в Україні" політична партія в тому числі її місцеві організації, які набули статусу юридичної особи, зобов'язані щоквартально подавати в Національного агентства з питань запобігання корупції звіт про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру шляхом його заповнення на офіційному сайті НАЗК.”, – зазначає  Радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Костянтин Куценко.

В області можна побачити біл-борди з наступними слоганами:
1. Європейська Солідарність – «З незалежністю не жартують», «Європейська Солідарність»;
2. Слуга Народу – «Зе! місцеві. Слуга народу», «Україна – це ти!»;
«Зе!» – «Чернігів обирає нового мера»;
3. Політична партія «Перемога Пальчевського» – Перемога Пальчевського. Об’єднуйтесь! Palchevskуі.win»;
4. Партія «Рідний Дім» не тільки розмістила біл-борди, але і проводить масові заходи, відтак протягом серпня відбулись заходи у містах Ніжин, Прилуки, Сновськ та Ріпки. Анонси про заплановане на 29 серпня родинне свято в Чернігові, були виявлені на дошках оголошення в одному з мікрорайонів міста.
Варто звернути увагу, що заходи відбувались без дотримання карантинних вимог. 

«Рідний Дім» – «Рідний Дім. Політична Парія. Партія громад Чернігівщини»;
«Рідний Дім» – «Рідний Дім. Продовжимо добрі справи!»;
5. Політична партія «За майбутнє» – «З днем незалежності Україно!»;
6. Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – «Батьківщина. Всеукраїнське об’єднання», «Ми сильні духом! Нашу волю не зламати!», «З повагою, депутат міської ради Іван Бакшун», «З днем незалежності України».

ОПОРА нагадує, офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочинається 5 вересня 2020 року – за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1, 5 ст. 195 Виборчого кодексу України, згідно з календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК №163 від 8 серпня 2020 року.
Відтак, згідно з часиною 53 Виборчого кодексу України, кандидат, партія (організація партії) – суб’єкти виборчого процесу можуть на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Кандидат, партія (організація партії) – суб’єкт виборчого процесу можуть також виготовляти друковані матеріали передвиборної агітації з використанням обладнання, що їм належить. Всі відомості, що містяться у таких матеріалах, повинні відповідати вимогам законодавства.

Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.