Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:11:40

Уряд продовжив карантин до 22 травня, але ввів низку послаблень

04.05.2020   13:42Агенцiя

Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних закладів до 22 травня, проте запровадив низку послаблень після 11 травня. Зокрема планується відкрити парки, сквери та зони відпочинку.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду.

За його прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, останні соцопитування показують, що більшість українців підтримують введення карантинних заходів і вважають їх оптимальними.

"Уряд у першу чергу зацікавлений, щоб якомога швидше запустити всі сфери економіки, які ми вимушені були призупинити через пандемію. У своїх рішеннях ми керуємося виключно даними наших профільних спеціалістів-вірусологів, епідеміологів, працівників кліничних лабораторій та аналітиків Академії наук України", - розповів він.

Прем'єр наголосив, що за їх розрахунками передчасне зняття карантину означає тисячі нових хворих. Зокрема, як і прогнозували у владі, напочатку травня є пік захворюванності, проте ситуація контрольована.

"Ми наближчаємося до так званого помірного плато, коли ситуація є рівною і немає різкого зростання. Ми рухаємося за оптимістичним прогнозом розвитку епідемії в Україні", - додав Шмигаль.

"Зараз, коли ми вийшли на фінішну пряму, головне не розслаблятися. З 11 травня ми починаємо зняття перших обмежень, як і передбачалося у нашому плані", - наголосив він.

За його словами, останніми днями представники Кабміну багато спілкувалися з підприємцями і розуміє запити бізнесу, тож склкали позачергове засідання завчасно, щоб дати бізнесу підготуватися до поступового виходу з карантину.

Пом'якшення, які планується зробити з 11 травня: відкриття парків, скверів, салонів краси, перукарень, але згідно з застереженнями, які розробили у МОЗ.

"Ми дозволимо роботу літніх майданчиків, кафе і ресторанів під відкритим небом", - додав очільник уряду.

Він наголосив на необхідності правильного виходити з карантину.

"Пом'якшення карантину не означає його зняття. Карантин буде продовжений до 22 травня", - сказав Шмигаль.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини