Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:09:01

​Набирає обертів скандал навколо оренди/приватизації комунального підприємства "Ліки України" Чернігівської обласної ради. ДОКУМЕНТ

18.02.2019   20:32Агенцiя

Заява Територіального форуму профспілкових організацій у Чернігівській області та Чернігівської обласної організації Всеукраїнської незалежної профспілки "Трудящі".



​З 2016 року незалежні профспілки Чернігівської області, об’єднані Територіальним форумом профспілкових організацій Чернігівської області, Чернігівська обласна організація Всеукраїнської незалежної профспілки «Трудящі» десятки разів звертались до депутатів та структур Чернігівської обласної ради, зокрема, до голови І. Вдовенка (БПП), його заступників В Мельничука («Наш край»), А. Дідура (Аграрна партія), до керівників депутатських фракцій БЮТ та Радикальної партії стосовно масштабних порушень на підприємствах, які перебували у сфері відповідальності управління комунального майна Чернігівської обласної ради. Тобто, з часу, коли депутати довірились Буніну А. Ю.

​Були тривалі акції протесту, численні судові процеси, викликані незаконними звільненнями в комунальних підприємствах Чернігівської обласної ради: «Чернігівоблагроліс», «Діловий центр», «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» тощо. Відбувались відкриті акції протесту не лише з боку незалежних профспілок, а й громадських організацій, нагадаємо спроби фактично ліквідувати «Просвіту», забравши у неї право на оренду!

​Тепер депутати ПРОКИНУЛИСЬ. Але дуже цікаво. Наприклад, фракція Політичної партії «Наш край», до речі, входить Мельничук В., вбачають в діях Буніна А. ознаки шахрайства (?!) та відкликають підписи під редакцією Положення про управління комунального майна ЧОР від 28 березня 2018 року. Тобто, саме Положення, яке, начебто, дало змогу піти на порушення статей 23 – 29, 78 - 781 Господарського кодексу України, інших нормативних актів. У такому ж дусі виступають і представники Аграрної партії.

​Шановні депутати - «краяни» і «аграрії»! Зверніть увагу в «Новій редакції» Положення УКМ Чернігівської обласної ради 2016 року, яку ви повертаєте, вимагаючи припинити дію редакції Положення УКМ Чернігівської обласної ради від 28 березня 2018 року, шляхом відзиву голосів, пункт 2.3., по суті, є ідентичним пункту 2.3. в редакції від 28 березня 2018 року: «Забезпечення надходжень до обласного бюджету коштів за рахунок передачі в оренду та відчуження майна комунальної власності області».
​Те, що так звану «оренду» комунального підприємства «Ліки України» намагались проштовхнути у липні, жовтні через сесії обласної ради, є цілком логічним шляхом.

​Протизаконним же, на нашу думку, є саме грубе порушення посадовими особами управління комунального майна Чернігівської обласної ради та зацікавленими особами комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради порядку, передбаченого антикорупційним законодавством; статтями 8 – 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна, нормами Кримінального кодексу України.

​Відповідно, на місці депутатів обласної ради варто, на нашу думку, звернутись на вулицю Князя Чорного, 9, звідки профспілкам регулярно відписувались, або до поліції, НАЗК, НАБУ та за списком. А насамперед, нарешті, ухвалити рішення про відповідність Буніна А. займаній посаді та звільнити його, дотримуючись чинного законодавства.


З повагою

Голова Територіального форуму
незалежних профспілок Чернігівської
області​ С. М. Павленко

Від імені Чернігівської обласної
організації Всеукраїнської незалежної
профспілки «Трудящі»
заступник Голови​ О. В. Кухарук

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.