Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:30:25

На Чернігівщині може утворитися ще одна громада з центром у місті обласного значення

24.10.2018   08:36

Мова йде про добровільне приєднання до Ніжина - міста обласного значення - Кунашівської сільської громади.

Кунашівська сільська рада висловила згоду на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади (сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади. Про це йдеться у рішенні сесії від 17 жовтня 2018 року.

Це рішення стало результатом тривалої та кропіткої роботи команди Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», на чолі з директором Іриною Кудрик.

На початку жовтня відбулася виїзна консультація у Кунашівській сільській раді, під час якої Людмила Чабак, радник з децентралізації Чернігівського ЦРМС, та Олександр Мельник, радник з місцевих фінансів Чернігівського, роз'яснили які переваги надає можливість об'єднатися із містом обласного значення, а також які зміни у житті громади відбудуться в результаті створення ОТГ.

Також експерти надали методичні роз’яснення щодо заповнення документів.

Нагадаємо, що на території Чернігівської області функціонує 37 об’єднаних територіальних громад, у п’яти громадах 23 грудня відбудуться вибори, а Новгорогод-Сіверська ОТГ створена шляхом приєднання сільської ради до міста обласного значення. Отже, Ніжинська територіальна об’єднана громада може стати 44 громадою в області.


Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини