Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:21:54

Державна архітектурно-будівельна інспекція стає відкритішою і прозорішою

06.10.2018   10:10Агенцiя

Про впровадження механізмів прозорості та відкритості дозвільних процедур у будівництві задля попередження корупції говорили 5 жовтня на засіданні в Чернігівській ОДА.

На порядку денному три питання: як налагодити чітку комунікацію між учасниками містобудівного процесу, як забезпечити відкритість і прозорість у взаємодії органів Держархбудконтролю із забудовниками, а також як практично реалізуватиметься «будівельна амністія».

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко зазначив, що у будівельній галузі наразі відбуваються важливі зміни:

– Як і країна в цілому перетворюється, так змінюються і процеси в будівництві. Це, в першу чергу, підкріплено новим містобудівним законодавством. Сьогодні ми говоримо про забезпечення відкритості і прозорості дозвільних процедур. Це має зупинити корупцію, через яку наразі галузь втрачає інвестиції. Ми зацікавлені, щоб бізнес, у тому числі й іноземний, заходив в область. Це дасть можливість для розвитку не лише економіки, а й соціальної сфери.

У тому, що зміни у будівельній галузі дозволять покращити інвестиційний клімат, переконані й інші учасники засідання. Начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Тетяна Андрєєва зазначила, що нововведення в законодавстві забезпечать новий рівень взаємодії з бізнесом та громадянами. ДАБІ переводить свою діяльність у публічну площину. Розпочала роботу онлайн-платформа «ПРОЗОРА ДАБІ» з розгляду дозвільних документів. За такого формату буде максимально впорядковано дозвільні процедури у будівництві й усунуто корупційні ризики.

«Будівельна амністія» теж матиме позитивний ефект для людей. Їм не доведеться сплачувати штрафні санкції. До того ж, ця амністія матиме безстроковий характер.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини