Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:09:55

Вiдбувається акцiя протесту городнянських лiсiвникiв

02.10.2018   13:47

Саме зараз вiдбувається акцiя протесту городнянських лiсiвникiв проти корупцiйних дiй КП "Чернiгiвоблагролic" та обласної влади.

Перекрита центральна вулиця Городнi 1 Травня. Серед протестувальникiв - працiвники ДП "Городнярайагролiсгосп", лiсопереробних пiдприємств. Прибули депутат обласної ради іван Якуб, голова райдержадміністрації Світлана Ященко, заступник голови районної ради Григорій Примак, мiський голова Андрiй Богдан, сiльський голова Тупичева Лариса Шовкова, яка є членом робочої групи облради.

Керiвництва КП "Чернiгiвоблагролiс" поки нема. Протестувальники кажуть, що не розiйдуться, доки їх не почує область.

Лісівники висловлюють недовіру керівництву КП "Чернігівоблагроліс" та вимагають передати агрогосподарські підприємства до місцевих громад та районів і ліквідувати КП "Чернігівоблагроліс".

- Вимога передачі лісогосподарських агропідприємств обгрунтована, я особисто її підтримую, - прокоментував міський голова. - У свій час майно було передане комунальному підприємству "Чернігвоблагроліс" для ефективного управління. Але ситуація ускладнюється. На місцях зведена до нуля можливість розпоряджатися місцевою деревиною, через що страждають й лісопереробні підприємства. Те, що майно не можна передавати громадам - відмовка. Адже помиляються ті, хто вважає, що агролісгоспи нині пеербувають у обласній комунальній власності. Такого поняття нема. Є спільна власність територіальних громад області. Тому передача не тільки можлива, а й необхідна.

-Підтримую вимоги протестуючих як член робочої групи при обласній раді, - каже Лариса Шовкова. -Ми розробили Положення передачі агролісгоспів громадам. Але в області навмисно ігнорують чи зволікають з вирішенням цього питання.

-Ми направляли відповідне звернення про передачу райагролісгоспів від імені районної ради до обласної, - прокоментував Григорій Примак. - До того ж вже двічі. Питання не вирішується, тому ми підтримуємо цю вимогу протестувальників.

Солідарну думку про підтримку висловила й голова райдержадміністрації Світлана Ященко.

Чим завершиться акція протесту - ми проінформуємо читачів в одному з найближчих номерів газети. Тим більше, що 4 жовтня відбудеться сесія обласної ради. Цікаво, чи внесла вона це болюче питання в свій порядок денний? Городнянські лісівники мають намір бути присутніми на її засіданні.


"Новини Городнянщини"

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини