Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:43:41

Підписано Меморандум про реформування системи надання поштових послуг в області

12.06.2018   09:02Агенцiя

Підписання Меморандуму про умови впровадження пілотного проекту ПАТ «Укрпошта» «Сільське відділення» стало черговим етапом реформування поштового зв’язку на території Чернігівської області.

руки

руки

Ідея реалізації даного проекту не знайшла одностайної підтримки на теренах Чернігівщини. Швидше, навпаки — і у населення області, і у представників органів державної влади та місцевого самоврядування виникло чимало запитань, на які ініціатори проекту не дають однозначно позитивних відповідей.

Адже, з одного боку, реформатори ставлять перед собою гарну мету — поліпшення якості та доступності поштових послуг, а з іншого — передбачають суттєве скорочення чисельності сільських відділень та кадрів на місцях. Натомість жителям сіл пропонується користуватися послугами пересувних поштових відділень, які працюватимуть раз або кілька разів на тиждень, залежно від кількості населення.

Читати також: Проект Укрпошти «Сільське відділення». Чи реалізують його на Чернігівщині?

Щоб зняти соціальну напругу та донести до керівництва «Укрпошти» думки громад, обласна влада не лише неодноразово ініціювала зустрічі представників органів місцевого самоврядування області з директором Чернігівської філії Оленою Дорошенко, а і з в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським.

Крім того, в області було створено робочу групу з вивчення та вирішення питань реформування об’єктів поштового зв’язку, яку очолила перший заступник голови облдержадміністрації Юлія Свириденко. Під час засідань члени робочої групи детально розглянули та обговорили перспективи та можливі економічні й соціальні наслідки реформування, визначили три райони – Чернігівський, Куликівський та Ріпкинський, на яких відпрацьовуватимуться перетворення. Досягнуті домовленості зафіксували у підписаному сьогодні Меморандумі.

Цим документом на перехідний період впровадження пілотного проекту (орієнтовно до кінця серпня цього року) передбачено паралельне функціонування діючої мережі стаціонарних відділень «Укрпошта» та пересувних мобільних бригад. Окрім того, оговорено врахування підприємством рекомендацій робочої групи при проведенні заходів з оптимізації процесів надання поштових послуг. У першу чергу, це стосується чисельності працівників пошти.

– Остаточне рішення щодо впровадження на всій території області пілотного проекту «Сільське відділення» у запропонованому Укрпоштою варіанті буде прийнято після проведення всебічного аналізу якості та своєчасності надання поштових послуг у перехідний період. Подальше запровадження пілотного проекту буде продовжено лише в разі явних переваг нової моделі, – зазначила перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини