Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:18:19

Виконком міської ради погодив проект Програми боротьби з онкологічними захворюваннями у Чернігові на 2018-2021 роки

18.05.2018   14:03Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 17 травня погодив проект Програми боротьби з онкологічними захворюваннями у місті Чернігові на 2018-2021 роки.

Метою Програми є підвищення ефективності заходів з профілактики, раннього виявлення онкопатії, покращення рівня надання медичної допомоги хворим на злоякісні новоутворення, зниження інвалідизації онкологічних хворих, рівня смертності від раку; підтримка у реабілітаційний період, створення умов для продовження та поліпшення якості життя онкологічних хворих.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми з міського бюджету складає 28,29 млн грн, у тому числі за роками: 2018 рік – 800,7 тис. грн, 2019 рік – 12485,2 тис. грн, 2020 рік – 13498,1 тис. грн, 2021 рік – 1513,1 тис. грн.

Злоякісні новоутворення є одними з найбільш небезпечних захворювань. Серед причин смертності та інвалідності населення вони займають друге місце після серцево-судинних захворювань. За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, щороку в місті виявляється понад 2 тисячі захворювань на злоякісні новоутворення, а помирає від них більше третини хворих, з них майже  кожен п’ятий - працездатного віку.

Останні 5 років показник захворюваності населення міста стабільно високий і має тенденцію до зростання. Наприклад: у 2016 році у місті захворіло на онкологію 438,1 особи (у області – 376,5, в Україні - 346,1). Показник смертності від злоякісних новоутворень також зростає і значно перевищує середні показники в Україні: 2016 рік – 210,6 (область – 188,7, Україна – 174,2), 2017 рік – 229,2 (область – 191,9, Україна – 158,2). У структурі первинної інвалідності осіб працездатного віку онкологічні хвороби складають 23,6 % (область – 20,7 %, Україна – 19,7 %).

Заходи Програми спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, покращення рівня ранньої діагностики злоякісних новоутворень, адже чим раніше виявляється онкологічне захворювання, тим більше сприятливий прогноз як в плані лікування, так і життя. Також Програмою передбачено проведення ефективних профілактичних оглядів населення, підвищення рівня підготовки з онкології лікарів та середніх медичних працівників загальнолікувальної мережі.

Виконком міської ради доручив управлінню охорони здоров’я міської ради подати проект Програми боротьби з онкологічними захворюваннями у місті Чернігові на 2018-2021 роки на розгляд Чернігівської міської ради.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.