Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:21:47

В облраді говорили про необхідність справедливого перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям та ветеранам силових структур

24.04.2018   08:17Агенцiя

22 квітня представницький орган Придесення став місцем проведення багаточисельного зібрання представників ветеранських організацій Чернігівщини.

Ключовою темою розмови, до участі в якій долучився голова обласної ради Ігор Вдовенко, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін, депутат обласної ради Микола Дейкун, голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко, відповідальні працівники департаментів та управлінь ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, стало обговорення проблеми перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям та працівникам силових структур.

Ігор Вдовенко, відкриваючи зустріч, відзначив, що Чернігівська обласна рада завжди ставилася із розумінням та приділяла належну увагу пенсійному забезпеченню пенсіонерів і ветеранів органів внутрішніх справ, намагалася сприяти вирішенню їх проблем. Яскравим свідченням цього, за словами керівника, є те, що на сьомій сесії обласної сьомого скликання було прийнято Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України стосовно законодавчого врегулювання питання правонаступництва міліції та забезпечення проведення перерахунку пенсій.

- Сьогодні ми зібралися у цій залі? щоб напрацювати конкретні пропозиції щодо вирішення цього важливого питання і знайти найбільш толерантний і виважений варіант виходу із ситуації, що склалась, - підкреслив Ігор Вдовенко та подякував активу ветеранів силових структур, що, попри всі негаразди та непорозуміння із своєчасною виплатою перерахунку, їм вистачило витримки та розуміння не вдаватися до радикальних виявів своєї позиції.

Як зазначали у своїх виступах самі військові пенсіонери, характерною особливістю нашої області є те, що на її теренах проживає значна кількість колишніх військовослужбовців та людей, які несли службу в силових структурах. Наразі на Чернігівщині діє 22 ветеранські організації, які об’єднують екс-працівників МВС, СБУ, ЗСУ, установ виконання покарань, прикордонної служби тощо. Розповіли активісти і про те, як відстоювали свою позицію під час слухань в Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення провів слухання на тему «Проблеми пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Свою позицію щодо повного перерахунку та виплати надбавок до пенсії колишні правоохоронці виборюють під час акцій протесту і в судовому порядку. На думку військових пенсіонерів, анонсоване урядом збільшення пенсій військових пенсіонерів є недостатнім. Крім того, занепокоєння серед цієї категорії громадян викликає те, чи будуть ці надбавки виплачуватись на постійній основі чи одноразово.

Своє бачення ситуації щодо належного пенсійного забезпечення правоохоронців висловив Сергій Каплін та анонсував створення в області Об'єднання пенсіонерівЗСУ та МВС «Силовик». Позицію профспілок в питанні перерахунку соціальних виплат колишнім силовикам озвучив Ігор Москаленко.


Відділ інформаційного забезпеченнята звязків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини